Київ

Стало відомо, які парки та сквери облаштують цьогоріч у Києві

1290 0
Місто планує сконцентрувати сили на завершення довоєнних робіт.

Київ закінчить ремонту в парку «Прибережний» у затоці Берковщина, створить сквери біля станцій метро «Героїв Дніпра» та «Шулявська», та завершить капремонтів в інших скверах, які були початі до війни. Про плани на рік розповів генеральний директор «Київзеленбуду» Олексій Король.

Цієї весни «Київзеленбуд» хоче завершити роботи й офіційно відкрити першу чергу парку «Прибережний» у затоці Берковщина. «Він матиме декоративні та інфраструктурні елементи, освітлення, полив, працюватиме вбиральня. Використаємо гарне декоративне освітлення. Наразі у парку вже проведені основні роботи, завершенню яких у минулому році завадила повномасштабна війна», - розповідає Олексій Король.

Також у планах закінчити першу чергу капітального ремонту парку ім. М. Рильського, що стосується локації біля головного дитячого майданчика. Там функціонуватиме відремонтована минулого року громадська вбиральня з опаленням для зимового періоду й усіма зручностями для мам з немовлятами. У парку раніше оновили всю ігрову зону, а для місцевої фауни створили будиночки для кажанів.

Щодо нових парків, то місто почне будувати два великі парки - «Срібний кіл» й парк навколо озера Йорданське. Роботи по ним продовжаться і у наступному році. Парк «Срібний кіл» втілюватимуть з нуля. Щодо Йорданського, то його розпочали в позаминулому році й через війну зупинили. «Проєкт навколо Йорданського цікавий ще й унікальною для Києва біговою доріжкою навколо озера, створюваною зі спеціального дренажного матеріалу», - додає Олексій Король.

Читайте також. На Позняках облаштують парк навколо озера «Срібний кіл»: яким він буде.

Щодо скверів, то уже розпочато роботи зі створення скверу біля станції метро «Героїв Дніпра», де раніше були МАФи. До середини літа оболонці зможуть побачити вже завершений об’єкт. На території також працюватиме «Київпастранс» — ремонтуватиме кінцеву зупинку й розворотне кільце трамваїв.

У планах оновлення зеленої зони і біля станції метро «Шулявська», яка, до речі, там раніше існувала.

Відновлять роботи і на декількох незавершених з 2021 року скверах: вулицях Холмогорській, Кошиця, Симиренка, 5, Вершигори, 5. Новий сквер буде також на вулиці Прилужній, біля школи № 304, де великий потік пішоходів.

Роботи продовжаться в парку «Орлятко» та Гідропарку.

Окрім цього, столиця розраховує на допомогу західних партнерів щодо проєктування й створення нових зелених зон. Так, у Києві можуть з’явитися сквери Астани (Казахстан), Тампере (Фінляндія) та Парижу (Франція). Саме з цими містами ведуться перемовини.

ТЕГИ: парк, сквер

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!