Україна

Суд оголосив вирок п’ятьом беркутівцям, які розстрілювали людей під час Революції Гідності

598 0
Деяких з них звільнили з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з росією.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Святошинський районний суд Києва виніс вирок п’ятьом беркутівцям, які розстрілювали людей на вул. Інститутській в лютому 2018 року під час подій Революції Гідності. Про це повідомяє «Суспільне».  

Головуючий суддя Сергій Дячук зачитав вироки: 

  • Заступнику командира полку Олегу Янішевському призначили довічне ув'язнення. Окрім цього, його позбавили всіх службових звань; 

  • Спецпризначенця Павла Аброськіна засудили до 15 років з позбавленням права обіймати посади 3 роки;

  • Спецпризнаценцю Сергію Зінченку за сукупністю злочинів присудили 15 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади на 3 роки та анулюванням усіх службових звань;

  • Спецпризначенців Сергія Тамтуру та Олександра Марінченка суд виправдав. 

Читайте також: ДБР завершило розслідування щодо розстрілу «Небесної сотні». Хто постане перед судом 

Зазначимо, що Олега Янішевського, Павла Аброськіна та Сергія Зінченка в грудні 2019 року відпустили з-під варти в рамках обміну полоненими з росією. 

Нагадаємо, що 13 жовтня Державне бюро розслідувань завершило і передало до суду справу щодо шести «беркутівців», які були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Євромайдану у 2014 році.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!