Суд покарав мера Дрогобича за корупційні дії

2023 0
Суд оштрафував його на 6800 грн.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини за матеріалами НАЗК визнав мера Дрогобича Тараса Кучму винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомили у НАЗК.

«Суд підтвердив, що міський голова у липні 2022 року під час засідання сесії міськради брав участь в голосуванні щодо земельних питань, які стосувались ТзОВ «ВО Фрама», не повідомивши про конфлікт інтересів. Ця компанія раніше робила внески у виборчий фонд Кучми. А в попередні роки мер ще й виписав собі премій на майже 44 тис. грн. Суд оштрафував його на 6800 грн», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський доручив провести перевірку всіх воєнкомів по країні

Зазначимо, що раніше однією з найгучніших справ у червні став протокол, складений НАЗК стосовно Дрогобицького міського голови Тараса Кучми, який на засіданні сесії міської ради прийняв рішення про відведення та надання в оренду земельних ділянок ТзОВ «ВО Фарма». З’ясувалось, що раніше компанія зробила добровільні внески на 90 тис. грн до виборчого фонду міського голови. 

Нагадаємо, що НАЗК направило в суд протокол про адміністративні правопорушення ексзаступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Він використовував повноваження у особистих інтересах, а також безплатно відпочивав у готельному комплексі у Винниках.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!