Рішення міськради щодо будівництва готелю на Міцкевича визнали незаконним – Верховний Суд

3035 0
Верховний Суд визнав незаконними містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для будівництва готелю на площі Міцкевича.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Верховний Суд визнав незаконними містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для будівництва на площі Міцкевича у Львові. Окрім того, таким назвали і рішення щодо їх затвердження Львівською міськрадою. 

Джерело: Верховний Суд

«ВС констатував, що на земельній ділянці, розташовується пам’ятка культурної спадщини національного значення «Львів – Ансамбль історичного центру», яка одночасно є об’єктом всесвітньої спадщини та занесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тому спірна земельна ділянка належить до категорії земель історико-культурного призначення за законом, і таке цільове призначення може бути змінене виключно за погодженням із Кабінетом Міністрів України», – йдеться у повідомленні.

Також у Верховному Суді зазначили, що виконком ЛМР не врахував фактичного правового статусу об’єкта та не взяв до уваги визначеної за законом категорії земельної ділянки та виду її використання. 

Читайте також: «Будь-яку будівлю можна сфотографувати так, що буде здаватися, наче це катастрофа», – Коломєйцев про готель на Міцкевича 

Зазначимо, що йдеться про дозвіл ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» збудувати на площі Міцкевича, 9 готель з адміністративно-торговими приміщеннями та підземним паркінгом, який ЛМР видала у 2020 році. На нього ж і позивалися Львівська обласна організація Національної спілки художників України та Український національний комітет Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць. 

Нагадаємо, що у Львові відкрили фасад будівлі готелю на площі Міцкевича, 9, що спровокувало нову хвилю дискусій. Мешканці обурені його виглядом, адже вважають, що він відрізняється від початкової візуалізації. Водночас архітектори стверджують, що кінцевий проєкт могли побачити усі. Tvoemisto.tv розповідає, яка історія будівництва готелю, де можна було побачити новий його вигляд і що каже забудовник у тексті за посиланням.

До слова, цю ж площу планують реконструювати, обладнавши на ній підземний паркінг. Tvoemisto.tv дізналося, чи не ускладнить це рух, хто зможе паркуватися під землею та чи підземна Полтва не стане цьому на заваді.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!