Суд визнав правомірним демонтаж тимчасової споруди на площі Галицькій

7344 0
Районна адміністрація створила на цьому місці громадський простір.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова підтвердив дотримання виконавчим комітетом процедури повідомлення та демонтажу тимчасової споруди на площі Галицькій, 10, які намагався оскаржити підприємець. Про це повідомляє директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич на сторінці у Facebook.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові демонтують незаконну споруду

У вересні 2021 року на площі Галицькій демонтували кіоск, який заважав реконструкції фонтану та громадського простору, його вилучили із перспективної схеми тимчасових споруд ще в грудні 2019 року. Підприємець мав час, аби самотужки забрати павільйон, однак не зробив цього, тому прийняли рішення про примусовий демонтаж. Під час демонтажу також виник конфлікт між працівником «Муніципальної варти» та власником павільйону. 

«Термін дії паспорта прив’язки тимчасової споруди на пл. Галицькій, 10 завершився. Власник відмовлявся її демонтовувати. Колеги успішно цю споруду демонтували на підставі рішення виконавчого комітету від 18.09.2020 №828. Районна адміністрація створила на цьому місці громадський простір», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Поблизу Оперного театру у Львові планують добудувати кафе-бар

Нагадаємо, що площу Галицьку почало ремонтувати ПП «Патронат» ще у 2019 році, однак на місці фонтану «Кульбаба» під час демонтажу виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. Сам фонтан «Кульбаба» передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини. 

За оновленим проєктом, на площі мали підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять. Другий етап проєкту передбачав ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. Князя Романа і площею Соборною. 

Реконструкцію площі Галицької у Львові мали завершити до кінця 2021 року, однак двічі переносили. Попередня вартість становить 6 млн грн.

Христина Яким

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!