Україна

Сирський розповів, на яких напрямках обстановка особливо складна, а де ЗСУ мають успіх

696 0
На Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають «певний тактичний успіх».
фото: генштаб

фото: генштаб

Головний командувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, оновив інформацію про ситуацію на фронті, описуючи її як «особливо складну» на Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямках. Про це він написав у Telegram.

Сирський підкреслив, що ситуація в районі проведення операцій Сил оборони України залишається складною, з озброєнням противника, який використовує перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах для намагання досягнення своєї мети щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області. Ворожі сили продовжують вести наступальні дії як удень, так і вночі, використовуючи штурмові групи з підтримкою бронетехніки.

На окремих напрямках противник намагається проводити штурмові дії в пішому порядку, організовуючи напади хвилями, від взводу до роти, інколи навіть батальйону. Він оцінив ситуацію як «особливо складну» на Бахмутському напрямку у районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки.

Читайте також: Українські військові знищили майже 800 окупантів

Найбільш жорсткі бої тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де противник намагається прорвати оборону.

Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають «певний тактичний успіх».

Командувач ЗСУ наголосив, що Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці.

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня росіяни атакували Україну ударними дронами і крилатими ракетами, сили ППО знищили всі цілі, які були на території Київщини. 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!