Головнокомандувач Сирський вручив захиснику зі Львівщини почесну нагороду

995 0
Завдяки Ростиславу Гадомському ротація воїнів відбулася без втрат.
фото: львівський тцк

фото: львівський тцк

За особисту мужність під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку захисника Ростислава Гадомського зі Львівщини нагородили відзнакою Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя». Нагороду офіцерові особисто вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Про це повідомили у Львівському ТЦК та СП.

Ростислав Гадомський народився на Львівщині, в селі Княжий міст Яворівського району. Широкомасштабне російське вторгнення застало його під час навчання у Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Тож майбутнім офіцерам довелось достроково скласти іспити та стати на захист територіальної цілісності України.

Читайте також: У Львові посмертно нагородили нацгвардійців. Фото дня

«Завдяки енергійності та відмінним організаторським здібностям молодого офіцера, було налагоджено взаємодію між артилерійськими підрозділами сусідніх бригад. І як результат, робота артилерійських та мінометних обслуг стала ще більш досконалою та злагодженою. В умовах постійного психологічного та фізичного напруження, перманентно перебуваючи під ризиком ураження ворожим вогнем, умілими та впевненими діями, своєчасними та правильно прийнятими рішеннями офіцер забезпечував виконання завдань з прикриття своїх підрозділів та ураження живої сили противника», – розповіли в ТЦК. 

Як йдеться у повідомленні, у березні цього року капітан Ростислав Гадомський вчергове проявив себе в одному з бойових епізодів, коли з метою подальшого просування своїх військ, силами одного розрахунку здійснив внутрішньо-позиційний маневр для знищення кулеметної групи противника. Завдяки йому ротація воїнів відбулася без втрат.

Нагадаємо, орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили Героїв, що загинули на фронті. Медалі предали сім’ям військових.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!