«Ситуація не катастрофічна». Данілов прокоментував мобілізацію в Україні

1397 0
Мобілізація «постійно рухається вперед», вважає Данілов.
Фото: Олексій Данілов

Фото: Олексій Данілов

Питання мобілізації в Україні є складним, проте ситуація не катастрофічна. Територіальні центри комплектування та соцпідтримки не припиняли набір людей до армії. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі Українського радіо.

Він зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення рф «була велика хвиля людей», які піднялися на захист країни.

«Ми жодного дня не зупиняли мобілізацію наших громадян. У нас є центри комплектації, де працюють військові… Вони призивають стільки людей для виконання обов’язків, скільки вважають за потрібне. Звичайно, питання є, воно складне, але це не значить, що воно настільки катастрофічне..», – наголосив секретар РНБО.

Читайте також: Яка різниця між призовом, мобілізацією та контрактною службою. Пояснення

Данілов нагадав, що військовозобов’язані громадяни проходять медичну комісію, а після цього, якщо військові вважають, що така людина потрібна армії, обов’язково відбувається навчання.

За словами Данілова, це вже «налагоджена система», а мобілізація «постійно рухається вперед».

Читайте також: В Україні хочуть змінити правила мобілізації. Хто може вручати повістки

Коментуючи, хто сьогодні потрібен армії, Данілов заявив, що війна «починає набирати інших обертів і переходить більше в інтелектуальну компоненту». Тож це прерогатива військових, кого сьогодні набирати до війська.

Зазначимо, загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року – дня повномасштабного вторгнення військ рф.

Кому зараз видають повістки та їх види, чи мобілізували депутатів Львівської обласної ради, скільки працівників міської ради пішло добровільно на фронт, які є види повісток, та яке покарання очікує призовника у разі неприбуття за викликом у військомат, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!