Тестування е-квитка у Львові відтерміновується ще на 2 місяці

2587 0
Підсумковий звіт першого етапу впровадження електронного квитка перебуває на погодженні в ЄБРР.
фото: lvivportal.ua

фото: lvivportal.ua

Тестування електронного квитка у Львові відтерміновується на 2 місяці. Договір із компанією-переможцем тендеру планували підписати у липні, проте зараз строки змістилися на серпень-вересень. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, передає прес-служба ЛМР.

За його словами, у вівторок, 16 липня, у ЄБРР відправили звіт першого етапу тендерного процесу, результат по якому буде за 1-2 тижні. Додамо, що Львів очікував відповіді від ЄБРР на цей звіт ще півтора місяці тому.

«Для нас важлива якість і ціна. Ми чекаємо підтвердження банку, що перший етап, де ми оцінювали технічну спроможність компаній, завершено, і три компанії проходять у фінальний етап. Після цього ми оголошуємо фінансовий етап, де компанії змагатимуться лише за ціну, визначаємо переможця, узгоджуємо його з банком і підписуємо контракт», — каже він.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Андрій Білий говорить, що монтаж обладнання і тестування системи на маршрутах розпочнуть ще цього року, а в наступному році — повністю запустять електронний квиток.

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» оголосив міжнародний тендер на впровадження е-квитка у Львові 16 листопада торік. Запропонований контракт має включати проектування, обладнання, програмне забезпечення, апаратні засоби, системи впровадження та інтеграційні послуги, а також послуги з технічного обслуговування. Набори обладнаннямають встановити на 1000 одиницях транспорту – 725 автобусах, 150 трамваях, 125 тролейбусах. Також потрібно буде закупити власне е-квитки і зчитувачі, ручні засоби контролю, розробити веб-сайт та мобільні додатки й інтегрувати їх з наявними системами та телекомунікаціями. Крім того, проект передбачає різні способи оплати – як мінімум, готівкову та карткову, можливість придбання квитків через мобільний додаток, а також диспетчерську систему з маршрутами транспорту, розкладом та GPS-навігацією.

17 листопада 2016 року у Львові підписали угоду про кредитне фінансування впровадження е-квитка на 10 млн євро. Назву електронного квитка визначили львів’яни через соціологічне опитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ять львів’ян, однак переміг Андрій Карп’як, який надав таку пропозицію першим. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!