«Тотальне знущання та неповага». У Києві поранені військові вимушені годинами стояти у коридорах госпіталю

1242 0
Це не черга для проходження лікарів, спочатку слід отримати звичайне направлення до військово-лікарняної комісії.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

На фото совкова бюрократія у поліклініці Головного військового клінічного госпіталю, у вигляді черги в кабінет, де треба взяти направлення до військово-лікарняної комісії. Про кричуще явище написала Ольга Какауліна у Facebook.
 
«З 8:30 поранених військових маринують в поліклініці...  Майже кожен другий на костилях, з тростиною, або просто не може сидіти, бо не можна після операцій. У кабінеті сидить три лікаря, а заходять по одному. І це в кабінет, де треба взяти направлення на ВЛК, це ще навіть не безумні черги для проходження лікарів. Навіщо тоді оті двоє?»– цікавиться жінка.
 
За словами Ольги, у поліклініці «зла тьотя в білому халаті може дозволити собі підвищити голос і змусити почуватись військових, як в дитячому садочку». Більше того, поранені воїни можуть годинами стояти у чергах, після чого їх відправляють простоювати в інших.
 
 
«Жодного пояснення, жодного алгоритму дій, жодної підказки; на кабінеті немає ПІБ людини, якій можна претензію в разі чого озвучити...Тотальне знущання та неповага», – йдеться у дописі Ольги.
 
«Коли ти після поранення, евакуації, операції та лікування стикаєшся з оцим всім совковим трешем, єдине, що тобі хочеться – плюнути на це все і повернутись на фронт. Бо там все чітко та зрозуміло. Єдині привітні люди – це військові на КПП, які і посміхаються, і дають не тільки відповіді, а й необхідну інформацію і навіть підказують коли і як краще», – із жалем зауважила Ольга Какауліна.
 
Зазначимо, Головний військовий клінічний госпіталь є провідною установою охорони здоров'я Міністерства оборони України, вагомим структурним підрозділом військової медицини та одним з найважливіших військово-медичних закладів України у загальнодержавній системі військових шпиталів.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!