Треба «стати» в електронну чергу. Як записатися на прийом до ТЦК, щоб оновити дані

4340 0
Щоб оновити свої дані в ТЦК, спершу треба записатися в електронну чергу.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Оновити свої дані в ТЦК та СП варто до 16 липня, інакше загрожує штраф від 17 тисяч гривень. Записатися на прийом до ТЦК потрібно, ставши в електронну чергу. Про це йдеться в матеріалі Tvoemisto.tv «Без запису не приходьте». Як оновити дані у Львівському ТЦК.

Записатися на прийом до ТЦК та СП для оновлення даних можна за посиланням:

  • виберіть ТЦК та СП, в якому перебуваєте на обліку, або за місцем вашої актуальної реєстрації;
  • введіть ваші персональні дані для запису;
  • підтвердьте номер телефону;
  • отримайте повідомлення з датою та часом вашого візиту.

 

Оновити дані варто до 16 липня, інакше загрожує штраф від 17 тисяч гривень. Уточнити дані (номер телефону, e-mail та адресу проживання) мусять:

  • призовники 17–25-річного віку; 
  • військовозобов'язані 25–60-річного віку; 
  • жінки з медичною та фармацевтичною освітою, які перебувають на військовому обліку; 
  • військовозобов'язані, які проживають за кордоном; 
  • заброньовані особи (їх на ВЛК не відправляють).

 

Оновити дані в ТЦК можна менш ніж за 10 хвилин. Після чого всіх чоловіків скеровують на військово-лікарську комісію. Відтак військовозобов’язаного визнають придатним або непридатним. Нещодавно в Україні скасували статус обмежено придатного. Тепер військові та військовозобов'язані можуть бути тільки придатними чи непридатними для військової служби. Ті ж чоловіки, які мають статус обмежено придатного, мусять упродовж дев’яти місяців пройти повторну військово-лікарську комісію.

Читайте також: «Без запису не приходьте». Як оновити дані у Львівському ТЦК

У військовий обліковий документ вклеюють штрихкод, який автоматично генерує Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Ця позначка підтверджує, що людина виконала вимоги законодавства щодо мобілізації й оновила свої дані в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Відсутність штрихкоду у військовому квитку чи іншому обліковому документі вказує на те, що дані не оновлені.

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки. Журналістка Tvoemisto.tv, відвідавши львівські ТЦК і ЦНАП, розповідає, чи запрацювала електронна черга та що кажуть призовники.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!