Київ

Трубіцина в Київраді замінить ексміністерка Зоряна Скалецька

894 0
Ексочільниця МОЗ готується стати міським депутатом.
Фото: Фейсбук Скалецької

Фото: Фейсбук Скалецької

Ексміністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька стане депутатом "Слуги народу" в Київраді. Вона замінить підозрюваного в корупції Владислава Трубіцина. Про інформує депутатка "Слуги народу" в Київраді Ксенія Семенова.

Зоряна Скалецька пропрацювала міністром охорони здоров'я шість місяців і чотири дні у 2019/2020 і була звільнена під час першого локдауну через коронавірус 4 березня 2020-го.

Нардеп Михайло Радуцький, який очолює комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, в момент призначення у 2019-му називав Скалецьку "своєю людиною" і у дуже нецензурній формі заперечив, що Уляна Супрун залишиться у МОЗ.

42-річна уродженка Львова є юристом у галузі медичного права, доктором права, доцентом. У 2006 році почала працювати в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», спочатку на кафедрі міжнародного права та спеціальних правових наук, згодом на кафедрі міжнародного та європейського права. З 2014 року — доцентка, з 2015 — заступниця декана Факультету правничих наук. Викладає дисципліни «Права людини і біомедицина» та «Медичне право». Була директоркою програми «Етико-правові питання біоетики, фармацевтичного та медичного права» Центру міжнародного захисту прав людини НаУКМА.

Також працювала експертом Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (2010—2011) та керівницею юридичного відділу ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та госпісної допомоги» (2011—2012).

Нагадаємо, «Схеми» повідомили, що депутат Київради Владислав Трубіцин, якого обвинувачують у хабарництві й який двічі не з’явився на засідання ВАКС, 13 травня 2023 року виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У ГУР підтвердили надання обвинуваченому в хабарництві Трубіцину листа для виїзду із країни. Водночас вони стверджують, що зробили це на прохання іншої силової структури, але не назвали її.
 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: Київрада

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!