Будівлю на площі Міцкевича знову виставили на продаж за значно вищою ціною

2870 0
У Львові банк виставив на продаж історичну будівлю, що розташована на площі Міцеквича.
ФОТО З АУКЦІОНУ

ФОТО З АУКЦІОНУ

У Львові повторно виставили на аукціон будівлю, що розташована на площі Міцеквича. Будинок належить «Укрексімбанку» та є пам'яткою архітектури і належить до культурної спадщини міста. Три приміщення хочуть продати за значно вищою стартовою ціною. Результати торгів, які відбулися 9 січня, скасували. Тоді ж будівлю зголосились купити за 412 мільйонів гривень.

Загальна площа будівель «Укрексімбанку» становить 7108 м². Рухоме майно складається із 1904 одиниць. Стартова ціна становить 430 млн 683 тис. грн. Аукціон відбудеться 3 травня.

Попередні торги з продажу «Укрексімбанку» відбулися 9 січня 2024 року. Стартова ціна лоту була 373,6 млн. У аукціоні взяли участь 13 учасників. Однак десятьом з них відмовили через несплату гарантійного внеску, який становив 18 683 496, 26 грн. Переможець аукціону зголосився купити будівлю за 412 мільйонів гривень. Однак результати торгів скасували.

Загалом на продаж виставили дві банківські споруди площею  2 467,3 кв.м та  4 271,9 кв.м. Одна із них є 5-поверховою адміністративною будівлею із мезоніном та підвалом.

Будівля розташована на першій лінії забудови – будівлю готелю реконструйовано під поточне використання в якості офісних приміщень. Вона має декілька вхідних груп як з фасаду так і з інших боків. Об’єкт складається з офісних приміщень, кабінетів та допоміжних приміщень, має санвузли.

Інша банківська споруда є 5-поверховою адміністративною будівлею з підвалом. На продаж виставили також технічний блок площею 368,8 кв. м, де на першому поверсі розташовані технічні приміщення – трансформаторна та котельня. 

Для довідки

За польських часів у будинку № 4 містився готель «Європейський», готель «Французький», видавництво «Культура і мистецтво», Академічна книгарня, міжнародне транспортне підприємство Освальда Раппопорта, спілка «Салон пластиків» і продаж картин, друкарня Кюблера, магазин електротехнічних товарів Добжанського і ювелірний магазин Яна Яжини. А за часів СРСР – готель «Україна» і кафе.

У 1950-х тут іще містився клуб працівників торгівлі й ательє індпошиву одягу, а у 1960-1990-х – подарунковий магазин «Смерічка». У 2006 року в будівлі, переобладнаній у стилі австрійського класицизму 60-70-х років XIX століття, відкрили центральний офіс «Укрексімбанку».

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!