Київ

Не в приміщення РДА та в обідню перерву. Ексголова Деснянської РДА Ратніков прокоментував «нараду» про укриття після звільнення

995 0
Ратніков заявив, що його запросили колишні колеги на спілкування.

 Ексголова Деснянської РДА у Києві Дмитро Ратніков, якого вчора вигнали депутати Київради за проведену нараду, заявив, що це було спілкування під час обідньої перерви, на яке його запросив колишній колега обговорити питання, які стосуються модульних укриттів.

«Я попросив президента звільнити себе з займаної посади, також я звернувся до мера міста Кличка та запропонував зробити те саме. В когось мало вистачило сміливості зробити цей крок. На сьогоднішній день, я бачу що Віталій Володимирович далі займає 3 посади, це обраний мер, голова Київради, а також керівник КМДА. Насправді я зробив свій вибір, я пішов, але Київський голова вирішив бути не таким сміливим як на камеру», – каже Ратніков. 

Ексголова Деснянської РДА також прокоментував відео радника міського голови Дмитра Білоцерковця, на якій він проводить «нараду» в РДА на тему укриттів, хоча він не має прав з’являтися в райдержадміністрації.

«Що стосується заяви депутата Білоцерковця? Річ у тому, що йде повна маніпуляція. По-перше, це відео знімалося у приміщенні ЖЕКу, а не РДА. По-друге, мене запросили під час обідньої перерви, це було 12:30. По-третє, мене запросив колишній колега обговорити питання модульних укриттів. Я прийшов поспілкуватися зі своїми колегами, які попросили пораду», – наголошує він. 

Нагадаємо, що вчора ексголова Деснянської РДА Дмитро Ратніков, якого президент звільнив після трагедії під зачиненим укриттям, проводив «нараду» в РДА на тему укриттів, хоча він не має прав з’являтися в райдержадміністрації. Відповідне відео опублікував депутат Київради та радник міського голови Дмитро Білоцерковець.

Зазначимо, 27 червня Кабінет міністрів підтримав звільнення голови Деснянської районної державної адміністрації Дмитра Ратнікова. Від тимчасового виконання обов'язків голів Дніпровської та Подільської РДА звільнено Павла Бабія та Сергія Коваленка відповідно. Також оголосили догану меру Києва Віталію Кличку та голові КМВА Сергію Попку.

Водночас, як стало відомо, Коваленко знову сам себе призначив  виконувачем обов'язків голови Подільської РДА. А Бабій залишається у керівництві Дніпровської  РДА на посаді заступника очільника адміністрації. 

Раніше Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укритів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!