«Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців», – Зеленський у розмові з Анджеєм Дудою

8021 0
Після розмови з президентом Польщі російські війська здійснили два ракетні удари по Львову, який знаходиться за 70 кілометрів від польського кордону
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Польща Анджей Дуда провели відеоконференцію. Володимир Зеленський укотре наголосив на необхідності унеможливити обстріли українських міст із повітря.

Читайте також: США обговорюють з Польщею передачу Україні винищувачів

Президент України висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які є у східноєвропейських країн, зокрема Польщі, досі не передані нашій державі. Хоча публічно і ці країни, і США заявляли про готовність до такого рішення.

«Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних та авіаційних ударів по мирних українських містах», – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також: Путін не може лишитися при владі, – Байден. Відео

За його словами, літаки, танки та системи ППО великої дальності дали б Україні змогу реально захистити свободу на всій нашій території та переломити перебіг бойових дій.

«Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками й танками, а такі можливості у них є, то існує високий ризик, що російські війська створять вже не тільки ракетну загрозу для території наших сусідів – дружніх Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму загальновійськову. На їхніх кордонах, під їхніми містами. І підуть далі», – сказав Глава Української держави.

Глава Української держави подякував польському колезі за прийом українських біженців. Анджей Дуда повідомив, що станом на цей час Польща прийняла вже 2,3 млн українців. За його словами, країна забезпечує їх усім необхідним.

Після розмови Володимира Зеленського з президентом Польщі російські війська здійснили два ракетні удари по Львову, який знаходиться за 70 кілометрів від польського кордону. Детальніше про атаку на Львів, читайте за посиланням.

Читайте також: Ракети по Львову летіли з Севастополя, було два удари – по нафтобазі та заводу

Нагадаємо, раінше Польща заявила про те, що готова негайно передати Україні винищувачі МіГ-29 за умови, що США нададуть їм натомість літаки з відповідними технічними можливостями. У Білому домі заявили, що відправка винищувачів в Україну є самостійним рішенням, яке може ухвалити будь-яка країна. 

Польща, Словаччина та Болгарія мали надати Україні 70 радянських винищувачів таких як МіГ-29. 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!