Ціни на купівлю квартири у Львові найвищі в Україні

3116 0
На первинці за 2023 рік майже половину усіх квартир в Україні продали у Києві та Львові.
ФОто: Твоє місто

ФОто: Твоє місто

В Україні за рік ціни за квадратний метр житла в новобудовах зросли майже скрізь. Цього року Львів став містом, де ціна найвища – 48 500 грн/м². Одразу за нами йде Київ (48 000 грн/м²), далі Ужгород (41 500 грн/м²)Дніпро (40 000 грн/м²) і Одеса (36 500 грн/м²). Це мінімальна середня ціна в новобудовах.

На вторинці, навіть у доларах, вартість квартир зростає, особливо в Західному регіоні. У Львові за останні пів року ціна однокімнатної квартири збільшилася на 6400 дол. і становить у середньому 58 500 дол. Це показує інтерес до житла, в яке можна заселитися одразу і попит на яке збільшується. Про це йшлося на «Forum West» у Львові, який транслювало Tvoemisto.tv.

Читати також: Як змінилися ціни на нерухомість у Львові після повномасштабного вторгнення 

«Ми проводимо синдикативне дослідження – опитуємо девелоперів, як у них із цифрами. Результати цих досліджень отримують лише ті, що беруть в них участь, але кілька цифр із них все ж таки назву, бо це дуже важливі дані для розуміння процесів на ринку. Щодо динаміки продажів у новобудовах по країні: якщо вважати, що в 2021 році ринок був на піку, в ідеальній ситуації, то в другому кварталі 2022 року було лише 6% від продажів за 2021-й, в третьому кварталі 2022-го – 9%, у четвертому кварталі 2022-го – 11%; у першому кварталі 2023-го – 13%, у другому кварталі 2023-го – 22%, у третьому кварталі 2023-го – 24%», – каже експерт із житлової нерухомості компанії ЛУН Олександр Павлов.

Читайте також: Скільки коштує оренда квартири у Львові та чи є на це попит

Він додав, що в Києві та області станом на третій квартал 2023-го за кількістю угод на первинці в новобудовах це 17% від показника до повномасштабного вторгнення, у Львові та області – 42%».

На первинці за 2023 рік майже половину усіх квартир в Україні продали у Києві та Київській області (24%) і у Львові та Львівській області (23%). 

Детальніше про те як змінився первинний і вторинний ринок; на скільки зросли ціни на житло в гривнях і в доларах; чому у Львові найвища в країні вартість квадратного метра житла; які проблеми та перспективи в забудовників; що робить Львів для розвитку і створення якісної забудови, читайте у матеріалі >;Tvoemisto.tv.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!