Політична реклама

Цьогоріч ЗНО на Львівщині складатиме на тисячу абітурієнтів менше, ніж торік

1473 0
На ЗНО-2014 на Львівщині зареєструвалось 17 тис. 430 учасників, які складатимуть тестування у 74 пунктах. Найбільше пунктів буде у Львові, Дрогобичі, Стрию, Самборі, Яворові, Новоявовівську, Сокалі та Бродах.

Минулого року абітурієнти складали тестування й у Жовківському районі, але цьогоріч вони це робитимуть у Львові.

Про це сьогодні, 15 травня, на прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, повідомляє Zik.

Цьогоріч учасників тестування є на тисячу менше, ніж минулоріч. Але, за словами Лариси Середяк, усі абітурієнти ознайомленні з правилами складання ЗНО.

«Абітурієнти знають, що вхід у пункт тестування розпочинається о 10.15 і завершується о 10.50. Із собою необхідно мати три документи: сертифікат, паспорт (це може бути й інший документ, за яким вони реєструвались: свідоцтво про народження, закордонний паспорт, паспортний документ) і запрошення для участі у ЗНО», – розповіла Лариса Середяк.

Вчора, 14 травня, розпочалася розсилка запрошень на ЗНО на домашні адреси. Окрім того, вони розміщені на інформаційній сторінці кожного абітурієнта в Інтернеті, звідки його також можна роздрукувати.

Лариса Середяк розповіла, що абітурієнти складатимуть тестування у приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладах, профтехосвіти та у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності.

Пункти тестування з картами та маршрутами доїзду можна знайти на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вона нагадала, що абітурієнти по всій Україні писатимуть один варіант тестування, однак завдання будуть перемішані, тому краще навіть не намагатися списати відповіді у сусіда. Також краще залишити усі конспекти, книжки, мобільні телефони, флешки і, навіть, навушники на спеціально виділеному столі у класі, де складатимуть ЗНО.

Також  Лариса Середяк зазначила, що цьогоріч вперше ЗНО з німецької та французької мови перевірятимуть у Львові.

«Вперше у Львові триватиме перевірка тестування з німецької та французької мови. До того часу перевірка цих тестів була лише у Києві. Тепер буде і у Києві, і у Львові», – повідомила Лариса Середяк.

До слова, цьогоріч на Львівщині у пробному тестуванні взяли участь 96% зареєстрованих абітурієнтів. Це найвища явка по Україні.

Лариса Середяк повідомила, що на пробному ЗНО було два випадки вилучення мобільних телефонів на пункті тестування. Відповідно, учасників усунули від проходження тестів.

На основній сесії ЗНО на кожному пункті тестування буде працівник Державної служби охорони, що матиме металошукач і час від часу оглядатиме абітурієнтів.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО-2014 розпочнеться 3 червня тестом з іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська) та триватиме до 27 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!