Турки хочуть запустити вітрову електростанцію біля Славського у 2022 році

3370 0
Цього року планують провести реконструкцію під’їзної дороги, а також прокласти траншеї та кабелі, фундаменти для турбін.

Турецька компанія «Атлас Глобал Енерджі» планує запустити вітрову електростанцію на Сколівщині у серпні 2022 року. У будівництво об' єкту та допоміжної інфраструктури планують інвестувати орієнтовно 72 млн євро. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Чому будівництво вітряків на Боржаві розглядають в суді і до чого тут репутація України в Європі

Представник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» в Україні Святослав Жмуцький зазначив, що проєкт передбачає будівництво безпосередньо самої ВЕС у складі 16 вітрових турбін, приєднання  ВЕС до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від села Тухолька. Вітрову електростанцію планують підключати до підстанції «Лавочне-Т», яка належить АТ «Укрзалізниця».

Під будівництво компанії відвели 22 земельні ділянки.

«На сьогодні ми отримали дозвіл на будівництво 16 вітрових турбін. Цього року ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, її протяжність орієнтовно 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції «Лавочне-Т», фундаменти для турбін, почати тендерні процедури із реконструкції підстанції. Наступного року плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт», – розповів Святослав Жмуцький.

Читайте також: За сто кілометрів від Львова запрацювала потужна вітроелектростанція

Довідка. ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» заснована з ініціативи консорціуму турецьких компаній Enisolar та Renerser для розвитку вітрової енергетики на території України. На сьогодні турецький консорціум вже встановив 20 вітро та 12 сонячних електростанцій у Туреччині, номінальною потужністю 1000 МВт.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!