«Тварини не клоуни», «Тварини не артисти». У Львові пройшов марш проти знущань

1069 0
У марші взяли участь півтори сотні містян, вони пройшли центром міста разом зі своїми утриманцями.

У центрі Львова відбулась хода за тварин. Півтори сотні активних людей пройшли головною вулицею міста, вигукуючи гасла про заборону використання тварин у цирках, дельфінаріях, контактних зоопарках. Також кричали гасла про заборону хутрових ферм і притравочних станцій. Активісти певні, що тварини в Україні не мають належного захисту, а покарання за знущання над ними – це сміховинні суми штрафів, від яких винуватці часто ухиляються. Про це йшлось під час стріму на Тvoemisto.tv.

У Львові такий марш за тварин відбувається уже четвертий рік поспіль. Учасники пройшли ходою проспектом Свободи і звернули до площі Ринок. Сьогодні до нього долучилось приблизно півтори сотні людей. Вони вийшли за захист прав тварин, за гуманність разом із своїми чотирилапими.

Люди вигукували: «Годі знущатись, захистіть тварин», «Тварини – не їжа», «Україна гуманна країна», «Тварини – не клоуни», «Тварини – не артисти».

«Ми за захист тварин, щоби їх не використовували у цирках, щоби не було знущання над ними, щоб вони були законом захищені. Ми любимо тварин, є волонтерами, маємо багато під опікою, допомагаємо їх прилаштовувати», – розповідає учасниця акції.

Інша учасниця тримає на руках собаку. Вона певна, що відсутність належного покарання за жорстокість до тварин – презумпція, що жорстокість щодо людини також може бути безкарною.

Ще один учасник розповідає, що має двох котів, один вже 10 років лікується. Його дуже побили. «Тварини потребують уваги. Маю двох котиків прийомних. Один вже 10 років лікується. Він постраждав від злих людей», – каже чоловік.

Свою історію розповіла молода дівчина, яка прийшла на марш з двома утриманцями. Одного собаку їй привезли волонтери з Києва, він був заляканий, його били попередні власники. Іншого – вона порятувала від смерті, його намагались вбити, проломивши череп.

«Я проти знущання над тваринами у цирках і в домашніх умовах. У мене є двоє собак. Фред – з Києва, його привезли нам волонтери. Він жив в алкозалежних, його били з дитинства,  тому він заляканий і мовчазний. Кароль – з села, він там народився. Він жив на прив’язі, його згодом спустили і він любив бавитись з дітьми. В селі це не сприйняли, тому на нього найняли мисливця, проломили череп. Тепер він з нами, з ним все гаразд ми його вилікували», – каже дівчина.

Додамо, що Всеукраїнський марш за тварин – хода активістів та прибічників гуманістичного руху за права тварин. Вперше відбулася 15 жовтня 2017 року за ініціативи активістів, що оформилися пізніше в рух UAnimals. Метою заходу є звернення уваги та заклик припинити знущання у цирках і дельфінаріях, заборонити притравочні станції, хутрові ферми та покарати живодерів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!