У березні можна буде побачити у небі унікальне зодіакальне явище

1597 0
Це – явище, відоме як зодіакальне світло, що є результатом відбиття сонячного світла частинками пилу між Сонцем і Землею.
Image credit: ESO/Y. Beletsky

Image credit: ESO/Y. Beletsky

Протягом кількох днів – до 21 березня – спостерігачі за небом мають можливість побачити примарну небесну сяючу піраміду світла, яка освітлює нічне небо над Землею. Це – явище, відоме як зодіакальне світло, що є результатом відбиття сонячного світла частинками пилу між Сонцем і Землею. 

ДжерелоSpace

Воно настільки слабке, що його можна побачити лише на темному небі, яке вільне від світлового забруднення як штучного, так і природного. Крім того, його можна побачити лише протягом приблизно 90 хвилин, починаючи через 90 хвилин після заходу Сонця.

Читайте також: У 2023 році людство побачить унікальне космічне явище

«За таких обставин спостерігачі за небом повинні мати змогу помітити смугу світла, що тягнеться від горизонту на захід і йде по уявній східній лінії на небі, та називається «еліптикою»    видимій траєкторії, яку сонце прокладає по небу Землі. Зодіакальне світло можна простежити візуально вздовж екліптики, починаючи приблизно з 30 градусів від сонця до орієнтовно 90 градусів від зірки», – йдеться в повідомленні.

Також протягом цього часу буде шанс спіймати дві планети над Землею, Венеру та Юпітер, в межах унікального небесного світла.

Для довідки

Зодіакальне світло, досвітня зоря – свічення в області екліптики, що утворюється внаслідок розсіяння сонячного світла хмарою пилових частинок, які оточують Сонце. Видно, як світлу смугу, що простягається вздовж екліптики, звідси й назва

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.





Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!