У Брюховичах хочуть збудувати відпочинковий комплекс за прототипом рекреаційних містечок в Туреччині

1326 0
Також передбачена спортивна інфраструктура, а в майбутньому – басейн.
Візуалізація із виконкому

Візуалізація із виконкому

У Брюховичах на вул. Лікарській, 8а планують звести відпочинково-оздоровчий комплекс із приміщеннями для тимчасового проживання та приміщеннями водно-оздоровчого призначення. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконкому ЛМР 24 травня.

Йдеться про формування відпочинкового комплексу за прототипом рекреаційних містечок, які можна бачити десь в Туреччині чи інших рекреаційних локаціях, зазначив Антон Коломєйцев. Планують видати містобудівні умови і обмеження щодо перших корпусів, які входять в загальний комплекс. Вони будуть заввишки в один-два поверхи. Також тут передбачена спортивна інфраструктура, а в майбутньому – басейн.

«Ми перевіряли і завжди по Брюховичах перевіряємо статус-кво, бо мали дуже багато неприємних історій, пов’язаних з рішеннями колишньої селищної ради. У цьому випадку ця земельна ділянка ще в 2005 році була передана Брюховичами в оренду аналогічно під облаштування відпочинково-оздоровчого комплексу, а у 2008 році її викупили, і ця ділянка перейшла у власність. Зараз вона поділена на кілька частин. Для нас принципово, щоб реалізація проєкту відповідала задекларованим намірам про те, що там буде відпочинковий та оздоровчий комплекс. Брюховичі – це рекреаційна зона для влаштування різного роду відпочинкових комплексів, і це наш пріоритет», – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Біля лісу у Брюховичах таки дозволять збудувати житло

Оскільки проєктом передбачені окремі невеликі корпуси, це дозволить десь зберегти зелені насадження, а десь їх доформувати. У містобудівних умовах не дають параметрів на висадку дерев, оскільки формування благоустрою відбувається вже на пізніших стадіях.

«Проте ми чітко зазначаємо, що паспорти упорядження фасадів, а також проєкти благоустрою мають бути погоджені заявниками. Тоді ми вже в деталях побачимо, як вимальовується архітектура і як формується благоустрій з точки зору рослин, паркування та пішохідних сполучень», – пояснив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що на проїзді Курортному у Брюховичах хочуть збудувати двосекційний багатоквартирний будинок з підземним паркінгом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!