Як довго триватимуть відключення світла в Україні та чому російська опозиція збиралась саме у Львові. Підсумки доби

989 0
Нині 25 травня та 822 доба героїчного спротиву агресії рф.
Умовне фото

Умовне фото

Акцент дня: У декларації головного дорожника Львівщини виявили порушень майже на 3 млн грн. За порушення при заповненні декларації Олег Береза може отримати штраф або сісти за грати терміном до трьох років.

Читайте також: У військовій частині на Київщині вкрали майже 550 тис грн на закупівлі паливних брикетів, – ДБР. Оголошено підозру начальнику підрозділу військової частини Київщини та приватному підприємцю.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, відбулося 90 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Куп’янському, Покровському, Краматорському і Харківському напрямках. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та техніці та підтримку з повітря. Українські воїни дають бій ворогу, а на окремих напрямках – самі здійснюють результативні штурмові дії.

Противник завдав по Україні два ракетні (із застосуванням трьох ракет) та 33 авіаційні удари (зокрема 47 КАБами), застосував 224 дрони-камікадзе. Здійснив понад 2200 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також:  На якому етапі відновлення будинку на Сихові, який постраждав внаслідок атаки росії. Наразі у будинку завершили відновлювати дах, змонтували ліфт та замінили пошкоджені вікна у місцях загального користування.

Та: Львівська громада передала захисникам України 12 безпілотних комплексів та станцію керування. «Ціна питання – 22 мільйони гривень з бюджету міста.»

Тема дня: «Мусимо пристосуватися до графіків відключень світла». Інтерв’ю з директором Yasno. Російські окупанти систематично атакують енергетичну інфраструктуру України, через що запроваджене погодинне знеструмлення. Чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава, Tvoemisto.tv розповів генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Ключові події:

1. Співорганізатор «Форуму російської опозиції» розповів, чому подію проводили саме у Львові. За словами Іллі Пономарьова, відповідні спецслужби були проінформовані про цю подію, адже іншим шляхом учасникам форуму, які мають російські паспорти, потрапити в Україну не вдалось би.

Читайте також: Суд закрив одну зі справ про побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. Із підозрюваних зняли усі обвинувачення, а також знятий арешт з їхнього майна.

Та: У Львові університети визначили головні потреби територіальних громад. До дослідження долучились фахівці з шести університетів, серед яких Український католицький університет;

2. Курс долара в Україні сягнув історичної позначки. Відтак, офіційний курс долара становить 40 грн 11 коп. Це вже четвертий історичний мінімум за цей тиждень.

Читайте також: В Україні знову зростає безробіття. За дослідженням Центру економічної стратегії кількість вакансій поступово зростає, однак вона ще не досягла рівня 2021 року.

Та: Тиск на власників ТРЦ Victoria Gardens у Львові: У БЕБ відреагували;

3. У Львові зросте вартість готівкового проїзду у транспорті. Готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати.

На цю ж тему: Які пункти Леокарт у Львові працюють під час вимкнень світла. У разі виникнення питань слід телефонувати на гарячу лінію «Львівавтодор» – 0800 303 007.

Та: Міська електричка змінює графік руху через будівництво Подільського мосту. Зміни діятимуть від 24 травня до 12 серпня, можливі й додаткові корегування.

Окрім цього: Зі Львова до заповідника Тустань відновили прямий рейс автобуса. Відтак, автобус курсуватиме в п’ятницю, суботу та неділю та виїжджатиме з площі Двірцевої у Львові о 9:00 та о 14:00. Вже у 10:50 і 15:50 він зупиниться у Трускавці, а у Східницю прибуде об 11:30 і 16:30. Повертатиметься автобус із Урича до Львова о 11:50 та о 16:50;

4. Суд скасував статус пам’ятки для будівлі на вул. Рейтарській, 37. Активісти планують відновити протести біля історичної будівлі, аби завадити її знесенню.

Читайте також: В Залізничному районі Львова збудують нову багатоповерхівку. Вона матиме 8 поверхів, два з яких – для комерції.

Також у Брюховичах хочуть збудувати відпочинковий комплекс за прототипом рекреаційних містечок в Туреччині.

Та: Кличко показав міст-хвилю на Оболоні, ним вже можна гуляти. Наразі підсвітку основної конструкції не вмикатимуть;

5. Одна з найкращих клінік Англії стала побратимом Львівської обласної клінічної лікарні. Це відкриває нові можливості для обміну знаннями та досвідом між двома країнами.

Читайте також: Село на Львівщині претендуватиме на місце у світовому рейтингу найкращих пунктів для туризму. Державне агенство розвитку туризму відібрало Урич для участі у відборі World Tourism Organization.

Та: Куди піти у Львові на вихідних. Добірка подій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!