У Чорному морі перебувають два російські кораблі з 16 «Калібрами»

806 0
Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації.
Російські кораблі у Чорному морі / Фото умовне

Російські кораблі у Чорному морі / Фото умовне

У Чорному морі на бойовому чергуванні є два ворожі носії крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом у 16 ракет. Про це повідомили Військово-Морські Сили ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ завдали ударів по цілях окупантів на Харківщині та Херсонщині, – Генштаб

Зазначають, що в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до трьох кораблів та катерів; в Середземному морі – п’ять носіїв крилатих ракет «Калібр».

За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 31 судно, з них 6 суден рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 28 суден, з них 4 судна продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

 

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що українські воїни за попередню добу знищили 350 російських окупантів та майже 60 одиниць ворожої техніки. Загалом у війни проти України армія рф втратила 48 700 військових.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!