У громадах Львівщини планують обрати школи, де проводитимуть з учнями онлайн-навчання

4596 0
Цьогоріч, як і минулого навчального року, діятиме українська дистанційна школа.
Фото: pedrada.com.ua

Фото: pedrada.com.ua

Кожній громаді Львівської області рекомендують обрати одну з шкіл, яка не працюватиме очно, проте вчителі яких зможе провадити дистанційне навчання. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

«Рекомендуємо в громадах обрати школу, яка провадитиме дистанційне навчання для тих учнів, які через певні ситуації чи мотиви, наприклад, тривоги або ймовірний ракетний удар, бояться навчатися очно. Учителеві важко й часто навіть неможливо одночасно вести урок очно та дистанційно. Це велике навантаження. Ніхто їм за це не буде доплачувати. Це є рекомендації, і кожен повинен виходити зі своїх можливостей», – каже він.

Читацйте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

Крім того, на Львівщині, як і минулого навчального року, цьогоріч діятиме українська дистанційна школа, яку започаткували департамент освіти та науки Львівської ОВА і Центр інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська Політехніка». Дистанційна школа спрямована на учнів з числа внутрішньо переміщених осіб, громадян України, які через війну перебувають за кордоном, а також тих, хто не може навчатися онлайн.

Нагадаємо, що навчання у львівських школах розпочнеться з 1 вересня і відбуватиметься у поєднаному форматі: учні молодших класів вчитимуться очно, а учні старших класів – за змішаною формою. Про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, читайте в інтерв’ю Тvoemisto.tv у межах проєкту «Тема тижня» міського голови Львова Андрія Садового.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!