Україна

У «Гвардії наступу» з’явиться нова дев’ята бригада. Як долучитися

732 0
Ця бригада буде дев’ятою у складі «Гвардії наступу» та сьомою бригадою в Національній гвардії України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У «Гвардії наступу» з’явиться нова дев’ята бригада – «Хартія». Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

За її словами, відомство отримало десятки тисяч заяв від добровольців, які готові долучитися до «Гвардії наступу», тому вирішили продовжити набір та створити нову бригаду у складі Національної гвардії України.

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

«Ця бригада буде дев’ятою у складі «Гвардії наступу» та сьомою бригадою в Національній гвардії України. Уже розпочато набір до «Хартії», заявку так само можна подати або ж через сайт Міністерства внутрішніх справ, де можна ознайомитись з більш детально з інформацією про етапи відбору, про навчання, яке буде відбуватися. Крім цього можна ознайомитися з адресами тих ЦНАПів, які наразі працюють, де також можна подати свої документи офлайн», – каже вона.

Катерина Павліченко зазначає, що рівень відбору кандидатів до «Гвардії наступу» достатньо високий.

«Ми маємо відібрати і набрати в ряди найкращих, найбільш вмотивованих та підготувати їх належним чином, базуючись на тому досвіді, який вже сьогодні має Україна, і на тому досвіді, який можуть надати іноземні партнери. Попри те розуміємо, що дійсно на тому чи іншому етапі маємо відсіви, чи то на стадії військово-лікарської комісії, коли кандидати не проходять за станом здоров'я, чи недостатній рівень фізичної підготовленості», – додала заступниця міністра.

Читайте також: Постери для «Гвардія наступу» друкуватимуть батьки Юрія Холода

Однак, за її словами, кандидати, які все-таки мають велике бажання вступити до того чи іншого підрозділу «Гвардії наступу», можуть покращити свою фізичну підготовку шляхом тренувань та долучитися до рядів штурмових бригад. Підготовка бійців триває кілька місяців. Спочатку вона відбувається в індивідуальному режимі, а наступний етап навчань вже у складі підрозділу, в якому бійці нестимуть службу.

Нагадаємо, як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, в області через ЦНАПи понад 1100 добровольців подали заявки, а онлайн – більше, ніж 2000 станом на кінець березня цього року. Про те, чим відрізняється набір до «Гвардії наступу» від загальної мобілізації та як вона формується, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!