Позаду ТРЦ «Форум» хочуть збудувати підземний паркінг і офіс

1975 0
Підземний паркінг проєктуватимуть як споруду подвійного призначення з функцією укриття.
Візуалізація VR-GROUP

Візуалізація VR-GROUP

У центрі Львова, на вул. Джерельній, 45, хочуть звести 4-поверховий офісний центр з підземним паркінгом. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді 1 березня, передає Tvoemisto.tv.

Цей об’єкт вже двічі виносили на містобудівну раду, однак до нього було чимало зауважень щодо висотності, архітектури та безпеки. Однак тепер головний архітектор проєкту Іван Капустей вказує, що всі зауваження виправили. 

Вигляд ділянки

Наразі ділянка пустує, вона розташована в історичному ареалі у зоні Ж-2, що передбачає малоповерхову квартирну забудову. Загалом будівля буде 4-поверховою і сягатиме 14,58 м у висоту. 

Підземний паркінг проєктуватимуть як споруду подвійного призначення з функцією укриття. У ньому зможуть розмістити 8 паркомісць. Також є заключений договір ФОПом, який має парковку на вулиці Клепарівській. Для адміністративно-офісних будівель потрібно 16 паркомісць загалом.

Внутрішній двір залишиться пішохідним в першу чергу для мешканців будинку на вул. Джерельній, 43 і для доступу до адміністративно-офісної частини проєктованої будівлі. На першому поверсі розмістять комерційні приміщення. 

«Одним з суттєвих архітектурно-планувальних рішень є те, що ми забрали дахову котельню з частини покрівлі, зробили попередній розрахунок на потреби паливної на першому поверсі», – повідомив Іван Капустей.

У процесі роботи з управлінням архітектури та урбаністики ЛМР розробники проєкту переосмислили фасад, зробили його більш фоновим. Оздоблення фасаду зроблять у вигляді каменю або керамограніту. Однак зовнішній вигляд будівлі ще будуть допрацьовувати.

Читайте також: У Львові оновлять один з кварталів забудови XIX століття

«Фасад цієї новобудови покищо виглядає «горбуватим»: і цей карниз, і членування плит, розміри вікон і в’їзних воріт. Тут потрібно допрацювати в бік делікатності», – зазначив член ради Юрій Столяров.

Зазначимо, що  замовником будівництва є ТзОВ «ФІРМА «ДАМАР». Його власниками є Юрій Пасічник і Дмитро Добровольський.

Нагадаємо, що поруч, на вул. Джерельній, 43, розташований будинок, у якому обвалився балкон. Тоді ніхто з людей не постраждав, а балкон відновили.

Наталія Вареник

Візуалізація: VR-GROUP

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!