У Каховці росіяни влаштували катівню у відділку поліції і б’ють заручників електричним струмом

3945 0
Декого із затриманих тримають у відділку вже кілька тижнів.

У Каховці на Херсонщині росіяни облаштували катівню у приміщенні поліції, де б’ють та піддають тортурам заручників електричним струмом. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з питань людини Людмила Денісова.

«Російські солдати затримують на вулицях міста не лише активістів чи учасників АТО/ООС, а й чоловіків, які не мають жодного відношення до військової служби, і не виходили на мітинги проти окупації. Для цього використовується формальний привід – «порушення правопорядку» або «порушення комендантської години», – заявляє вона. 

Біля відділку поліції постійна черга з родичів затриманих чоловіків, які намагаються дізнатися про їхню долю або передати продукти харчування та речі першої необхідності. Найжорстокіше російські військові ставляться до тих, хто має відношення до силових структур бійців територіальної оборони та колишніх учасників АТО/ООС. 

Читайте також: Кремль планував створити концтабори для українців у Сибіру

Як повідомляють свідки, в приміщенні каховської поліції перебуває понад 10 цивільних осіб, декого з них утримують там вже кілька тижнів. Чоловіків катують електрошокерами, б’ють.

Денісова зазначає, що такі дії рф є воєнним злочином та злочином проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 та 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!