Київ

У КМДА хочуть посилити покарання за повторне розміщення незаконної реклами

612 0
Витрати на демонтаж незаконної реклами буде відшкодовувати власник у п’ятикратному розмірі.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві планують підвищити відповідальність за повторне самовільне розміщення вивісок на фасадах. Це передбачено проєктом змін до Порядку розміщення вивісок у місті Києві, повідомляє Управління з питань реклами КМДА.

Якщо Київська міська рада проголосує за прийняття змін, тоді, у разі повторного розміщення вивіски з порушенням Порядку, витрати на демонтаж, транспортування та зберігання такої вивіски відшкодовуються власником у п’ятикратному розмірі.

«Такі зміни стимулюватимуть суб’єктів господарювання розміщувати конструкції за правилами та не допускати повторного порушення, а також сприятимуть зменшенню додаткового навантаження як на Управління в частині оформлення та направлення повторної вимоги, так і на КП «Київреклама», що полягає в витрачанні трудових та матеріальних ресурсів на повторний демонтаж»,  - вважають в Управлінні з питань реклами.

Наразі проєкт знаходиться на стадії розгляду та проходить профільні комісії у КМДА.

Як ми писали, КП «Київреклама» щомісяця демонтує по кілька тисяч незаконних рекламних конструкцій на вулицях міста. Зокрема за перші 4 місяці поточного року в Києві  було демонтовано 5,5 тисячі незаконних конструкцій, у червні – 2400, а за два тижні в серпні ще 1300

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!