У Криму та Севастополі розклеїли проукраїнські листівки із закликом готуватися евакуюватися

1483 0
На листівках написано «Керч, Україна вже поряд», «Збережи життя, евакуйся. Крим – це Україна», «Підготуйся. Крим – це Україна».
Фото умовне

Фото умовне

У Криму та Севастополі розклеїли листівки із закликом готуватися до евакуації з півострова. Про це повідомляє телеграм-канал українського руху «Жовта стрічка».

«Наші активісти із Сімферополя, Керчі, Ялти, Євпаторії, Джанкоя розробили та розклеїли нові листівки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Укрзалізниця» запускає евакуаційні рейси для жителів окупованого Криму 

На листівках написано «Керч, Україна вже поряд», «Збережи життя, евакуйся. Крим – це Україна», «Підготуйся. Крим – це Україна», «Ялта – це Україна».

«Якщо є можливість – виїхати з АР Крим у безпечне місце, підготувати заздалегідь тривожну валізку з пауербенком, їжею та водою», – додали активісти.

Читайте також: Хакери запустили гімн України в ефірі російського радіо в окупованому Криму

Російські телеграм-канали також повідомили про появу в Криму та Севастополі листівок «Севастополь готовий до деокупації» та «Сімферополь готовий до деокупації». Їхні автори невідомі.

Раніше у Сімферополі з’явилися листівки з вітаннями до Дня Незалежності України.

Кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомляв, що у Сімферополі з’явилися листівки українською мовою, в яких під датою 24.08.2022 написано «Крим – готовий, кримчани – чекають». Ці листівки також поширили активісти українського руху «Жовта Стрічка».

Нагадаємо, 30 серпня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна почала розробляти евакуаційні маршрути для жителів Криму на час активної деокупації українського півострова.

Також зазначимо, що останніми тижнями почастішали вибухи в окупованому Криму, зокрема поблизу Джанкоя, у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, поблизу Алупки і Євпаторії. Раніше в Інституті вивчення війни припустили, що росія передислоковує військову техніку з Криму після ударів ЗСУ, а також посилює ППО окупованого півострова.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Президент Володимир Зеленський заявляв, що війна, яка розпочалася з окупації росією Криму, має завершитися його поверненням під контроль України.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!