Київ

У Києві департамент охорони культурної спадщини хоче збільшити кількість юристів

805 0
Відомоство перевантажене судовими справами.
Департамент охорони культурної спадщини КМДА. Фото: Вікіпедія

Департамент охорони культурної спадщини КМДА. Фото: Вікіпедія

Департамент охорони культурної спадщини КМДА наразі має трьох юристів та більше сотні судових справ. Нова очільниця відомства Марина Соловйова планує доукомплектувати штат департаменту фаховими юристами, а також інспекторами, головне завдання яких накладати приписи у разі порушення будівництва. Про це в інтерв’ю «Твоєму місту. Київ» повідомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.  

Наявні юристи перевантажені судами: «У нас на сьогодні більш ніж сотня судових справ і всього три юристи в департаменті. Іноді в один і той самий день відбуваються декілька судових засідань: людина пішла в один суд і не може піти в другий», - зазначила чиновниця.

«Тому будемо просити КМДА про розширення штату, відповідні документи вже підготовлені. Мені потрібні в департаменті юристи, які достойно виступатимуть у судах, та інспектори, які зможуть у будь-який час поїхати на місце, якщо нам дадуть знати, що там відбувається порушення», - додала Марина Соловйова.

Загалом у штаті відомства зараз 28 людей. Департаменту також підпорядковується комунальне підприємство «Київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій» КМДА, заснований у 1997 році.

Нагадаємо, 18 серпня мер Києва Віталій Кличко повідомив про призначення активістки містозахисного руху Марини Соловйової директоркою Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Її першим заступником має стати активіст пам'яткоохоронних організацій «Мапа реновації» та «Цегла» Дмитро Перов. Про його призначення на посаду керівника департаменту не байдужі до збереження історичної архітектури столиці кияни склали петицію на сайті КМДА, яка в підсумку набрала 6057 голосів. Попереднього очільника департаменту Олександра Нікоряка звільнили після того, як «Українська правда» розмістила відео, в якому показала, як ексчиновник святкував день народження дружини під час комендантської години та оголошення повітряної тривоги в ресторані в центрі Києва. Компанію подружжю, зокрема, склав київський забудовник Артур Мхітарян, у кортежі якого був і Олександр Нікоряк. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!