Київ

У Києві 97% комунальних шкіл обладнані укриттями, однак очно навчаються лише 44% учнів – Кличко

792 0
З майже 300 тисяч столичних школярів заклади освіти щоденно відвідують 44%, ще майже половина навчаються онлайн.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

У Києві наразі очно навчаються 44% учнів, дистанційно – 47%, за індивідуальною формою – 9% дітей. Такі дані озвучив мер Віталій Кличко на зустрічі з очільником Інтернаціоналу освіти та представниками Профспілок освітян США.

Також Кличко розповів, що у 581 закладі загальної освіти навчаються майже 300 тисяч учнів. Працівників галузі освіти майже 70 тисяч осіб, серед них півтори тисячі вимушених переселенців. Також за час війни до Києва переїхали два управління освіти з окупованих територій, відновив у столиці роботу Маріупольський ліцей, а загальний бюджет освітянської галузі становить 40% від бюджету міста.

Читайте також: Не треба репетиторів, або як зміниться середня школа

«У освітян столиці найвища зарплатня в Україні. Вона виплачується своєчасно та в повному обсязі. Цього року збережені всі доплати і надбавки, включаючи муніципальну надбавку 30 відсотків», – підкреслив Віталій Кличко.

При підготовці до нового 2022-23 навчального року в рамках міської програми «Безпечне освітнє середовище»  у столиці облаштували укриття в закладах освіти, а в режимі очного навчання працюють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. У закладах, де немає бомбосховищ, навчання проходить в онлайн-форматі. За словами Кличка, на сьогодні 97% столичних комунальних шкіл обладнані укриттями.

Як ми повідомляли раніше, у школах Києва триває прийом заяв до перших класів обраного закладу. Оригінали документів можна надсилати до 18 серпня включно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!