Київ

На Дарницькому мосту у Києві завершили монтаж головних балок з'їздів

917 0
У липні планують завершити усі роботи зі з'їздами на Дніпровську Набережну.

Компанія Autostrada, яка виконує будівельні роботи на розв'язці, завершила монтаж головних балок з’їздів з Дарницького мосту на Дніпровську Набережну.
 
Повідомляється, монтаж конструкції здійснювався двома кранами вантажопідйомністю у 170 тонн та 120 тонн. Роботи проводили вночі, щоб не створювати незручності водіям та не перекривати рух вдень.
 
«Упродовж кількох днів доваримо 7 консольних плит. Паралельно влаштовуємо деформаційні шви, починаємо наносити гусасфальт, фарбуємо балки та опори», – повідомляють у компанії.
 

Зазначимо, станом на 24 травня на об'єкті тривають завершальні роботи з монтажу та зварювання металоконструкцій прогонових будов з’їздів з мосту. Також на фінальному етапі роботи зі складання суцільного прогону з'їзду з мосту в бік Осокорків від деформаційного шва "штанів" до устійної опори насипної частини. Усі секції головної балки та консольні плити змонтовані. Завершується їх зварювання та поступово переходять до малярних робіт.

За словами керівника групи компаній «Автострада» Максима Шкіля, завершити монтаж всіх металоконструкцій та розпочати роботи з влаштування асфальтобетонного покриття планують вже у травні, а завершити будівництво з'їздів планують у липні цього року.

Загалом, вже готові всі 36 опори та три залізобетонні конструкції підпірних стін з’їздів з мосту, змонтовано 692 т металоконструкцій прогонових будов. Будівництві цілодобово тривають роботи, до яких залучені близько 100 працівників та спеціалізована будівельна техніка.

Зазначимо, Дарницький міст збудований у 2010 році, має три смугами у двох напрямках. Його почали зводити у 2004 році поруч із залізничним мостом. Друга черга будівництва через нестачу фінансування так і не буда проведена. Відсутність усього комплексу розв’язок та освітлення стали причиною того, що транспорт не може використовувати перехід на повну. У результаті виникає дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости через Дніпро значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності.
 
Причиною цьому є недобудовані з'їзди та заїзди на Дніпровську набережну. Понад 10 років міст перебував у стані довгобуду, пізніше його передали на баланс «Укрзалізниці», а добудувати повинен Укравтодор. Втім жодних робіт компанії робити не планували, і в жовтні 2021 запропонувати закінчити довгобуд вирішила група компаній «Автострада», яка уклала контракт на спорудження двох з’їздів з мосту на Дніпровську набережну в межах програми «Велике будівництво».
Фото: Autostrada
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!