Київ

У Київраді відповіли на петицію про перейменування однієї з вулиць на честь «Да Вінчі»

805 0
Питання перейменування винесуть на електронне рейтингове голосування.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Міський голова Києва Віталій Кличко відповів на петицію, яка пропонує перейменувати одну з вулиць Києва на честь загиблого Героя України та командира спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла. Це питання мер обіцяє винести на електронне голосування. Про це йдеться на сайті Київради.

Петицію зареєструвала українська актриса театру і кіно Ада Роговцева. Вона запропонувала назвати на честь Коцюбайла вулицю Німанську – названу на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю росії. Петиція менш ніж за п’ять годин після публікації зібрала навіть більше голосів, ніж потрібно для відповіді.

Читайте також: на Печерську з'явилася інсталяція з квітів, присвячена Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі»

Кличко зазначив, що влада Києва вже працює над перейменуванням об'єктів, назви яких були пов'язані з росією або її союзниками. Зокрема, 18 травня Київрада на засіданні перейменували ще 22 вулиці та 3 станції столичного метрополітену. Нарізі міськрада збиратиме пропозиції, щоб винести нові назви на голосування.

«Керуючись положеннями особливої процедури перейменування, пропозицію щодо перейменування однієї з вулиць у місті Києві на честь Дмитра Коцюбайла буде винесено на електронне рейтингове голосування», – зазначає мер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтримав петицію про створення Національного пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила у Києві, де похований Коцюбайло.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!