Львівські та нововолинські медики пересадили нирки й врятували двох пацієнтів

1481 0
Нирки пересадили від 64-річної жінки, у якої стався геморагічний інсульт.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Нововолинській ЦМП медики спільно з Першим ТМО у Львові пересадили нирки від 64-річної донорки двом пацієнтам. Для Нововолинської лікарні це перший досвід трансплантації, повідомляють у пресслужбі медзакладу. 

64-річна жінка поступила в НЦМЛ у непритомному стані. Діагноз – геморагічний інсульт. Медики розуміли, що шансів на життя немає, тоді отримали можливість вилучити здорові органи жінки. 

«Схиляємо голови перед жінкою та її рідними, які в нелегкий час, прийняли дуже благородне рішення», – йдеться у пресслужбі. 

Читайте також: Львівські медики врятували двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів 

Врятували життя 52-річній жінці з Мукачева, яка мала вроджену патологію нирок, та 48-річному чоловіку з Волині. Відтепер вони мають змогу повноцінно жити. 

Нагадаємо, що у львівському ОХМАТДИТі врятували 4-річну дівчинку Єву після того, як її цілу годину шматувала бельгійська вівчарка. Дитину госпіталізували у дуже важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!