У Ліцеї імені Героїв Крут можуть надати можливість навчатися дівчатам

1312 0
Наразі заклад не облаштований для цього, тут немає жіночої казарми.
Фото: mil.in.ua

Фото: mil.in.ua

У Львівському державному ліцеї ім. Героїв Крут можуть надати можливість навчатися дівчатам. Про це зазначила голова депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради Іванна Герус, йдеться на сайті Львівської облради.

Читайте також: Львівські військові ліцеїсти записали пісню про подвиг Героїв Крут. Відео

«Сьогодні жінки нарівні із чоловіками боронять нашу країну і це їхнє законне право на військове навчання та проходження військової служби. У ЗСУ служить 22% жінок, але умов для якісної їх підготовки очевидно недостатньо. Будемо працювати над тим, щоб ліцей імені Героїв Крут став прикладом підготовки як для чоловіків, так і для жінок», – каже Іванна Герус.

За її словами, поки що ліцей зовсім не облаштований для цього, адже тут немає жіночої казарми.

Серед інших планів, які не необхідні для кращого військового виховання молоді на Львівщині – створити на базі ліцею імені Героїв Крут центр для навчання освітян, які викладають предмет «Захист України».

«Маємо пропозицію зробити ліцей імені Героїв Крут центром з навчання для освітян, в межах підготовки програми національно-патріотичного виховання «Захист України». Оскільки віднедавна оновили для учнів 10-11 класів цей шкільний предмет. Він має надавати учням знання та вміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. Завдання зараз – покращити зміст цього предмета, щоб вчителі, які його викладають, робили це якісно», – додала вона.

Довідково

Львівський державний ліцей імені Героїв Крут – єдиний у Львівській області освітній заклад з військового виховання. Випускники ліцею вступають у вищі військові навчальні заклади та стають професійними військовими.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!