Кому та де можуть вручати у Львові повістки та танці і коровай під час запуску поїзда до Варшави. Підсумки доби

1303 0
Нині 16 жовтня та 600 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Рава-Руська міськрада

Фото: Рава-Руська міськрада

Ситуація на фронті: Росіяни, зокрема і їхній диктатор володимир путін, змінили риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку і «зменшують очікування» з приводу просування загарбників, про це йдеться у звіті фахівців Інституту вивчення війни (ISW).

В інтерв’ю російському державному телебаченню путін заявив, що російські війська ведуть «активну оборону» на Авдіївському, Куп’янському та Запорізькому напрямках. «Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі, а потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів», – ідеться у звіті.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося близько 70 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 17 ударів по районах зосередження противника та ще одного – по його ЗРК. Уражено 2 засоби протиповітряної оборони та 5 ворожих артилерійських засобів. Також нашими захисниками знищено російський вертоліт Мі-8.

рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, балістичні – «Іскандер-М» та ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Україна орендує у партнерів системи ППО, – Ігнат. «Така практика у нас вже є. Деякі країни дали в користування. Зрозуміло, що кожна країна дбає перш за все про власні пріоритети та власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо немає ППО стільки у світі, щоб взяти і нам віддати одразу», – сказав він.

Та: У Львові проведуть тренінги базової військової підготовки для цивільних. Розклад. Навички можуть стати корисними під час війни.

Акцент дня: Мобілізація на Львівщині. Де можуть вручати повістки, їх види та хто зобов’язаний стати на військовий облік. Кому зараз видають повістки, які є види, чи стали на військовий облік депутати Львівської обласної ради, кого не можуть мобілізувати та скільки працівників міської ради пішло добровільно на фронт, з’ясувало Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. У Польщі фіксують високу явку на парламентських виборах. Виборчі дільниці у Польщі відкрилися о 7:00 (за київським часом о 8:00) і закриються о 21:00, після чого будуть оприлюднені перші результати екзит-полів. Згідно з результатами опитувань, у Польщі лідирують п’ять політичних сил. Прохідний бар’єр для партій – 5% голосів, а для блоків – 8%.

Читайте також: Мінцифри анонсує нову послугу для водіїв. Замовити нове посвідчення водія можна буде з доставкою кур’єром або на відділення Укрпошти. Послуга проходить бета-тестування.

Та: Коли відбудеться радіодиктант національної єдності та хто його читатиме. Він пройде у День української писемності та мови – 27 жовтня. Цього року свято відзначають за новою датою. Читати текст буде актор Олексій Гнатковський, який зіграв у фільмі «Довбуш»;

2. «Такі образи – біда тих, хто їх створює». Люди обурюються через танці й коровай під час запуску поїзда до Варшави. Cьогодні на станції Рава-Руська відбулися урочистості з нагоди запуску нового залізничного сполучення. У національних костюмах група дівчат зустріли пасажирів, які приїхали зі Львова, серед яких були чиновники Львівської ОВА. Крім того, голові правління «Укрзалізниці» Євгену Лященку вручили коровай. У соціальних мережах виникло чимало запитань від українців щодо одягу, танців, короваю і загалом доречності проведення такого заходу.

На цю ж тему: Польща запропонувала два нові залізничні маршрути до Львівщини. Залізничний оператор SKPL веде переговори з «Укрзалізницею» про відкриття маршрутів Сянок – Хирів і Перемишль – Хирів;

3. Нині у Львові розпочинається опалювальний сезон. Будинки і об’єкти теплопостачання технічно готові до подачі опалення. Натомість мешканці самі можуть вирішувати брати подане тепло чи ні.

Читайте також: Які вакансії на Львівщині є вільними та кому пропонують найбільшу зарплату. Найвищий заробіток – 80 тис. грн пропонують у Радехові керівнику (завідувачу) рільничого підрозділу. Інженеру з транспорту – 64 тис. грн, а водію автотранспортних засобів – 60 тис. грн, йдеться про міжнародні перевезення;

4. Коли розпочнуться осінні канікули у школах Львівщини. «58% шкіл області підуть на тижневі канікули з 23 жовтня, 31% – з 30 жовтня», – розповів очільник департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

Читайте також: Ортопеди-травматологи з Польщі безкоштовно оперуватимуть дітей у Львові. У грудні спеціалісти клінічної лікарні імені Адама Груці в Отвоцку працюватимуть разом із командою ортопедів-травматологів дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання міста.

Та: Коли львів’яни повинні переводити годинник на зимовий час. У 2023 році українці перейдуть на зимовий час 29 жовтня о 4:00. Стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад;

5. У Львові відкрили виставку «Феномен Марії Примаченко». Фото. На ній представлено 51 твір зі збірки полотен Запорізького обласного художнього музею.Виставка триватиме до 31 грудня.

Читайте також: Палац на Львівщині реставрують за грантові 400 тисяч євро. Для реставрації даху будівлі Палацу баронів Гредлів у Сколе залучили кошти інвестора з Німеччини.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. У понеділок буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ. Удень 8 – 10° тепла. 17 – 18 жовтня мінлива хмарність. Уночі від 2° морозу до 3° тепла; вдень 17 жовтня 7 – 12°, 18 жовтня 9 – 14°. 19 жовтня вночі без опадів, вдень часом дощ. Уночі 0 – 5° тепла, вдень 9 – 14°. 20 жовтня уночі 6 – 11° тепла, вдень 10 – 15°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!