У Львівській області підпалили Жовківській замок

1802 0
У Львові невідомі намагалися спалити старовинний Жовківській замок. Про це інформує Головне управлінняНаціональної поліції у Львівській області.
фото: photographers.ua

фото: photographers.ua

Пожежа спалахнула о 02:22 ночі. Вогнем знищено віконну раму на першому поверсі в приміщенні замку. Інших пошкоджень будівля не зазнала. Постраждалих внаслідок пожежі немає.

На місці події правоохоронці виявили скляну пляшку з написом «ацетон». Тож, за фактом відкрито кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодженя чужого майна вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Жовква – «ідеальне місто» неподалік Львова

Зараз проводяться заходи щодо встановлення осіб, які причетні до спроби підпалу замку.

Сума збитків, які завдали замку встановлюється.

Раніше реставраційних робіт у Жовківському замку на Львівщині виділили 3,8 мільйона гривень.

Довідка. Жовківський замок закладений гетьманом Станіславом Жолкевським у 1594 році. Споруда поєднує два архітектурні стилі ренесанс та бароко. Сучасного вигляду замок набув внаслідок численних перебудов. Найбільш руйнівним для замку було 19 ст. Зараз замок перебуває в стадії реставрації. У 2003 році проведено реконструкцію дахів та реставрацію фасаду в'їздного корпусу, відселено мешканців із квартир, що існували в замку ще з 19 ст. З 2008 року тривають реставраційні роботи на палацовому корпусі та реконструкція дітинця. Тривають археологічні дослідження. Музей знаходиться на другому поверсі в східному крилі замку - вхід зі сторони парку.

Нагадаємо, у ніч 21 на 22 лютого, у Львові відбулось одразу декілька підпалів «Сбербанку».

Читайте також: Чому не варто аплодувати вандалізму проти Сбербанку Росії у Львові? Репліка

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!