У львівському храмі через падіння ракети вибило двері та вітражі

70537 0
У храмі знайшли більше 10 уламків від ракети.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Після падіння ракети у Львові, 3 травня, в одному із львівських храмів ПЦУ вибило вікна. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Вчора повилітали вітражі в церкві. Заїжджав ввечері до отця, слава Богу, що там нікого не було в церкві. Сьогодні зранку почали це все відновлювати. Також у 9 житлових багатоповерхових будинків повилітали вікна, у «Львівтеплоенерго» вікна повилітали. Хвиля була дуже масивна. Я бачив ті результати, як воно все покрошило, собі важко уявити на віддалі десь 400 метрів від точки попадання такі серйозні наслідки», – каже він.

Читайте також: Це – цілеспрямований удар по ланцюгах постачання. Що відомо про ракетну атаку у Львові

Як зазначає Суспільне, у церкві також вибило двері та знайшли уламки від ракети.

«Храм використовують як укриття. Ударною хвилею там вибило вхідні двері, які 3 травня почали ремонтувати. У храмі знайшли більше 10 уламків», – йдеться у повідомленні.

За словами настоятеля храму отця Петра, удар був дуже сильний. Через 20 хвилин він вийшов подивитись, що сталось, і почув, як б'ються шибки на вікнах.

«Обійшов храм і побачив, що розбито з південної сторони. Якраз оця електростанція, де був удар. Відповідно звідси розбито і вітражі. Також розбиті вікна в підвальних приміщеннях церкви. Є уламки, щось було розбито ударною хвилею, щось цими уламками», – каже отець.

Читайте також: Це – цілеспрямований удар по ланцюгах постачання. Що відомо про ракетну атаку у Львові

Нагадаємо, що ввечері 3 травня росіяни завдали ракетних ударів по Львову. Дві з них сили протиповітряної оброни збили над територією області. Ще три влучили в електричні підстанції, через що об'єкти було пошкоджено. У деяких районах міста були перебої з електропостачанням. Світло планують ідновити упродовж ночі. Також без струму залишилися дві насосні станції. Попередньо відомо, що двоє людей отримали поранення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!