У Львівському медичному університеті відбудуться вибори на посаду ректора

6438 0
Подача документів від претендентів триватиме до 24 березня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбудуться вибори на посаду ректора. Зараз обов’язки в.о ректора виконує Орест Чемерис, який замінив Бориса Зіменковського.

«Міністерство охорони здоров’я України 23 січня 2024 р. видало наказ №115 «Про оголошення та проведення конкурсу на заміщення посади ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького». Ним, зокрема, розпочато процедуру виборів ректора Університету та прийом документів від претендентів», – йдеться в повідомленні університету.

Читайте також: Декан медуніверситету у Львові більше не на посаді. Напередодні там принижували студентів

Подача документів від претендентів триватиме до 24 березня, після чого МОЗ України прийматиме рішення про допуск їх до конкурсу. 

«Відтак усі допущені до конкурсу претенденти на посаду ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького беруть участь у виборах – їх прізвища вносяться у бюлетень для голосування. Хто саме з них очолюватиме навчальний заклад у наступні п’ять років – обиратиме колектив Університету», – зазначили в університеті.

Нагадаємо, що 19 червня 2023 року у ЛНМУ ім. Данила Галицького відбулося засідання комісії з розподілу випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, для проходження інтернатури на клінічних базах стажування. Після чого у соціальних мережах виникло гучне обговорення щодо поведінки керівництва медичного університету. Зокрема, ректор університету Борис Зіменковський зневажливо ставився до студентів, а декан медичного факультету №2 Олександр Надрага вимикав студентам мікрофон, коли вони хотіли поставити запитання про організацію розподілу.

Згодом ректор Борис Зіменковський відреагував на інцидент і пояснив, що його слова були не приниженнями, а жартом. Після чого Міністерство охорони здоров'я звільнило Бориса Зіменковського з посади ректора Львівського національному медичного університету імені Данила Галицького.

Раніше Tvoemisto.tv поспілкувалося з Орестом Чемерисом та дізналося про його плани на посаді ректора, про те, як він оцінює своє трирічне перебування на посаді директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА і наскільки Львівщина готова до надзвичайних ситуацій в умовах війни. Детальніше читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!