У львівському музеї презентували реконструкцію вишитої сорочки доньки Грушевського

685 0
Захід був присвячений 123-й річниці від дня народження Катерини Грушевської.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові» показали реконструкцію вишитої сорочки Катерини Грушевської. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

«Сорочка реконструйована майстринею салону «Мамина світлиця» Уляною Базюк за оригінальною фотографією Катрусі Грушевської, датованою 1907 р. і зробленою у Львові в фотосалоні Мазура. Ця меморіальна світлина зараз зберігається у фондах музею Михайла Грушевського», – зазначили у музеї.

Читайте також: Будинок у Києві, у якому Грушевський проголосив незалежність України, знесуть заради офісів.

Зокрема, майстри салону «Мамина світлиця» відтворили за автентичними зразками меморіальні рушники з фондової колекції Львівського музею Михайла Грушевського.

Для довідки

Катерина Грушевська історикиня, соціологиня, фольклористка, антропологиня, перекладачка з європейських мов, членкиня київського товариства «Просвіта» (1918). Вона народилася 21 червня 1900 року у Львові та була єдиною донькою Михайла Грушевського. 10 липня 1938 року її заарештував НКВС, а згодом її засудили до 8 років ув'язнення. Після перегляду справи вирок зменшили. Катерина померла 1943 року на засланні.

Фото: ЛОР

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!