У Львівському ОХМАТДИТі розширюють Covid-зону через стрімке поширення вірусу

1540 0
Станом на ранок сьогодні, 31 січня, тут перебуває вже 123 дитини із підтвердженими ПЛР-тестами.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

Через стрімке поширення коронавірусу Covid-зону у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ розширили до 150 ліжок. Станом на ранок сьогодні, 31 січня, тут перебуває вже 123 дитини із підтвердженими ПЛР-тестами.

«Швидкі» везуть і везуть малечу з Covid-19... Дорослі, не втомлюємося наголошувати про обмеження контактів і маски для дітей у людних місцях. Вірус став підступніший, він поширюється ще блискавичніше», – пояснюють у повідомленні медзакладу на Фейсбуку.

Читайте також: Через спалах Сovid-19 низку садків у Львові закрили, а деякі молодші класи вчаться онлайн

За словами медиків, усі діти – середнього стану важкості, найменшому пацієнту – всього лише 9 днів. Ніхто з них не потребує інтенсивної терапії. Троє дітей з гематологічними діагнозами перебувають у відділенні реанімації за основним захворюванням.

Окрім цього, як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv в міській дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика, яка теж нещодавно почала приймати маленьких пацієнтів із коронавірусом, станом на сьогодні на лікуванні там перебуває 87 дітей з Covid-19. У реанімації – одна дитина. За останню добу, 30 січня, поступило шестеро, а виписали двох. 

Читайте також: У львівських лікарнях перебуває близько 150 дітей із підтвердженим Сovid-19

Лікарі також нагадують, якщо у вашої дитини з’явилися ознаки хвороби, то спочатку слід телефонувати сімейному лікарю. У разі, коли стан дитини погіршується, то можна звертатися за телефонами: (032) 236 81 18, 103 або 097 781 82 37.

Нагадаємо, про те, що варто знати про коронавірус у дітей, чим він небезпечний і як не допустити ускладнення та госпіталізації, читайте у матеріалі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!