У львівський ОХМАТДИТ госпіталізували хворих дітей у важкому стані

14525 0
Сьогодні в ОХМАТДИТі лікують 17 дітей із коронавірусом.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Учора у львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ госпіталізували 3-річну дівчинку з підозрою на коронавірус та хворобу Кавасакі, а на вихдіних ще 4 малих пацієнти поступили з гематологічною патологією. Дітей перевели з інших лікарень Львова. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

3-річну дитину перевели із відділення львівської інфекційної лікарні, що на вул. Кирила і Мефодія.

«Дитина у ковідній зоні. Зараз її дообстежують, роблять всі необхідні аналізи, ЕХО-кардіографію. Результатів ще немає», – каже Олександра Бурда.

За її словами, дитина захворіла 22 жовтня. У неї була висока гарячка. Вже наступного дня, 23 жовтня, дитину госпіталізували в одне з відділень інфекційної лікарні. Учора, 25 жовтня, дівчинку перевели в ОХМАТДИТ.

«У відділенні на Кирила і Мефодія дітей із Covid-19 не лікують, а оскільки в дитини ускладнений перебіг із синдромом Кавасакі, погодили перевести дитину до нас», – каже Олександра Бурда.

Загалом, станом на сьогоднішній ранок в ОХМАТДИТі перебуває 17 дітей із діагнозом Covid-19. Чотирьох з них цими вихідними перевели із гематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Стан цих дітей, за словами директорки ОХМАТДИТу, досить важкий.

«Через те, що ці діти і так мають гематологічну патологію, їхній стан досить важкий. Оскільки ми не профільна лікарня по гематології, нам передають специфічні препарати для лікування. Саме зараз налагоджуємо всю роботу і протоколи лікування», – додала Олександра Бурда.

Читайте також: Трирічну дівчинку з ковідною пневмонією, яка майже місяць перебувала на ШВЛ, відключили від апарату

Нагадаємо, у вересні у Львівському ОХМАТДИТі з підозрою на коронавірус та хворобу Кавасакі вже лікували 14-річну дівчину зі Львова та 3-річну дівчинку з Миколаївщини.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!