У Львові для незрячих пішоходів зі світлофорів звучатиме шум потяга

817 0
Загалом у Львові є понад 500 регульованих пішохідних переходів, з яких близько 200 обладнані звуковою сигналізацією
Умовне фото

Умовне фото

Для підвищення безпеки незрячих пішоходів у Львові світлофори через трамвайні колії можуть зазвучати шумом потяга. Про це повідомляє ЛКП «Львівавтодор». 

«ЛКП «Львівавтодор» спільно з громадськими організаціями, які займаються підтримкою людей з порушеннями зору, напрацьовує єдине рішення щодо впровадження типового звукового сигналу для світлофорів на пішохідних переходах через трамвайні колії. Плануємо його масштабувати на всіх регульованих пішохідних переходах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Місто розумних та жорстких. Як регулюють світлофори у Львові

Наразі розглядають можливість доукомплектування світлофорних об’єктів сучасними звуковими пристроями українського виробництва, функціонал яких дозволяє обирати характер звуку, регулювати його діапазон гучності та вимикати їх у нічний період доби. У цих моделях є можливість запрограмувати будь-який звук у залежності від потреби. 

Зокрема, один із варіантів – відтворення звуковими пристроями на регульованих пішохідних переходах через трамвайні колії шуму потяга. Такий звук добре відрізняється від сигналу, що сповіщає про ввімкнення зеленого світла через проїзні частини і відповідно допоможе підвищити безпеку для пересування незрячих пішоходів.

Загалом у Львові є понад 500 регульованих пішохідних переходів, з яких близько 200 обладнані звуковою сигналізацією. Це жваві пішохідні переходи з постійним потоком людей.

«Вкрай важливо забезпечити їх усіх звуковими оповіщувачами, над чим і працюємо. Звуковий супровід світлофорів потрібен не тільки незрячим, а й багатьом людям похилого віку. Це надважливе питання, адже йдеться не лише про доступність, а й про безпеку життя», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у Львові вже на четвертій вулиці запустили режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля». Детальніше про те, як працює нова система – читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!