У Львові для незрячих українців виготовили низку книг, аудіокниг та фільмів

746 0
Ці книги та фільми безкоштовно передали в усі регіони України.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові завершився проєкт «Подолати минуле. Україна в подіях та особистостях», у межах якого для незрячих та людей з вадами зору адаптували нові книги та фільми на історичну тематику. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Вдалось опублікувати 3 нові видання шрифтом Брайля, загальним тиражем 640 книг, записати 3 аудіокниги та адаптувати для незрячих 3 фільми, а саме:

  • Ольга Опанасенко «Любомир Гузар. Видатні українці. Люди, які творили історію» (книга шрифтом Брайля у двох частинах та аудіокнига);

  • Ганна Тетельман, Катерина Шаповалова «Енциклопедія для допитливих. Зростаємо українцями» (книга шрифтом Брайля у двох частинах та аудіокнига);

  • Ярослав Грицак «Подолати минуле. Глобальна історія України» (книга шрифтом Брайля у восьми частинах та аудіокнига); 

  • фільм з аудіодискрипцією «Атентат»;

  • фільм з аудіодискрипцією «Нескорений»;

  • фільм з аудіодискрипцією «Владика Андрей».

Ці книги та фільми безкоштовно передали в усі регіони України, зокрема Донецьку та Запорізьку області. Також організували прем’єрні покази фільмів з аудіодискрипцією та книг шрифтом Брайля у Львові, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій областях. 

Читайте також: Зі Львова їхатиме ще один інклюзивний електропотяг. Куди і коли

Проєкт реалізували ГО Львівський осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» за підтримки Українського культурного фонду.

Нагадаємо, що у Львівській області облаштовують заклади культури та музеї для маломобільних груп населення. Зокрема, у планах створення тактильної копії скель заповідника «Тустань». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!