У Львові два приміські маршрути стануть міськими та частково змінять курсування

4806 0
На цих маршрутах буде впроваджено автоматизовану систему оплати за проїзд.

У Львові два приміські маршрути стануть міськими, тож змінять свою нумерацію, а один з них – частково й курсування. Йдеться про автобуси №1001 та №184а, що курсують до Рясної-Руської та Рудного, які належать до Львівської територіальної громади. Наразі поліція має погодити паспорти маршрутів, а міська рада – укласти з перевізниками тимчасові угоди. Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Наразі автобуси курсують за своїм звичним маршрутом. Після змін маршрут №1001 курсуватиме під номером 90, а №184а – під номером 92. Як уточнюють в ЛМР, маршрути, які курсують до приєднаних громад, розпочинають свою нумерацію з цифри 9.

Читайте також: У Львові посилили карантинні вимоги у громадському транспорті

Також майбутній маршрут №92 курсуватиме за частково зміненим маршрутом. Зокрема, у Львові кінцеву зупинку він матиме на вул. Дж.Вашингтона. Оскільки цей маршрут на території міста дублює інші, в ЛМР вирішили скорегувати його курсування. Тож надалі майбутній маршрут №92 буде таким: Рудно – вул. Городоцька – вул. Ряшівська – вул. Патона – вул. Любінська – Університет – центр – вул. Личаківська – вул. Пасічна – вул. Дж. Вашингтона та у зворотному напрямі.

Водночас майбутній маршрут № 90 курсуватиме без змін.

Нагадаємо, після трагічної ДТП у центрі Львова 20 листопада, у якій через наїзд водія приміської маршрутки загинула монахиня, міська влада закликала обласну держадміністрацію скасувати курсування приміських маршруток через місто. Також торік Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації тоді зазначали, що підстав розривати договори з перевізниками, які їх обслуговують немає, а звинувачення називали боротьбою за пасажира.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!