У Львові купили обладнання для проведення міжнародних спортивних змагань

2277 0
Відтепер Львів може приймати, організовувати та обслуговувати міжнародні змагання з легкої атлетики, велоспорту, триатлону та інших видів спорту, які мають Старт та Фініш.
фото: finishlynx.com

фото: finishlynx.com

 На стадіоні «Динамо» відбулося відкрите тренування з легкої атлетики із системою Старт-Фініш. ЛКП «Спортресурс» було закуплено комплект фотофінішу та автохронометражу Finish Lynks Pro. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Закуплена система визнана Міжнародним олімпійським комітетом, нею також користуються на олімпійських іграх. На Західній Україні таку систему закуплено вперше.

«Ще одна така є в Києві. Але в нас у плані туризму, спорту Львів більш представлений та більш цікавий. Я думаю, що нам вдасться проводити у Львові змагання різного рівня і це буде дуже хороший момент для розвитку саме легкої атлетики і велоспорту», – розповів Антон Нікулін, начальник управління молоді та спорту ЛМР.

Фотофініш та автохронометраж Finish Lynks Pro використовується для змагань та відповідає регламентним та іншим нормативним вимогам, рекомендаціям та положенням викладеним у відповідних нормативних та регулюючих документах щодо цього обладнання Міжнародної Асоціації Легкоатлетичних Федерацій (IAAF), Міжнародного Союзу Велосипедистів (UCI) та використовується для суддівства на змаганнях з інших, визнаним Міжнародним Олімпійським Комітетом (IOC) федерацій, видів спорту, регламентами яких передбачено застосування цього типу обладнання.

«У 2017 році у бюджеті розвитку міста Львова було виділено 800 тис. грн на цю систему. Система фотохронометражу Старт-Фініш призначена для усіх видів спорту, які мають старт та фініш. Навіть більше, якщо буде можливість, можемо навіть Formula 1 обслуговувати. Оскільки система має стадність зловити до 20 тис. кадрів в секунду», – зазначив Ігор Самотій, директор ЛКП «Спортресурс»

Також для працівників ЛКП «Спортресурс» було проведено навчання по роботі з цією системою. 

Довідка

Фотофініш – програмно-апаратна система для фіксації послідовності перетину фінішної лінії учасниками змагань. Результатом роботи цієї системи є зображення, яке можна неодноразово переглядати.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!