Святослав Літинський про владу та протести і що у Львові зі сміттєпереробним заводом. Підсумки доби

1095 0
Нині 12 листопада та 627 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:06, відбій – о 15:32. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 18 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 артилерійських засоби та 2 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Уночі російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Україні, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та балістичну ракету «Іскандер-М». Силами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Працівників ТЦК у Львові, які насильно заштовхали в бус цивільного, покарають. «По даному факту проведено службову перевірку за фактом визначені посадові особи, які будуть притягненні до відповідальності».

Та: Львівська волонтерська кухня просить небайдужих допомогти оплатити рахунки. Нове приміщення надала Львівська обласна рада, але не оплатила підключення електроенергії.

Акцент дня: «Наша мета проста – зекономити гроші та перенаправити їх на армію». У п’ятницю відбулася десята акція «Спочатку дрони, потім стадіони». Щотижня під будівлею Львівської обласної військової адміністрації громадяни збираються на мітинг і вимагають від представників влади збільшення допомоги армії завдяки зменшенню некритичних витрат. Tvoemisto.tv поспілкувалось із волонтером, ініціатором львівської акції «Спочатку дрони, потім стадіони» Святославом Літинським і директором департаменту економічної політики ЛОВА Степаном Куйбідою про те, чи потрібні такі акції зараз і чому; скільки коштів виділяє на допомогу ЗСУ місто та область; завдяки чому цю допомогу можна збільшити; коли мітинги припиняться і що для цього мусить зробити влада.

Ключові події:

1. Внаслідок ранкової атаки на Київщину пошкодили 18 будинків і підприємство. «Вибуховою хвилею та внаслідок падіння уламків у домогосподарствах вибиті вікна, двері, пошкоджені дахи, фасади. Крім того, пошкоджено низку господарських приміщень, парканів, одне з приватних підприємств».

Читайте також: Україна спробує переконати зняти блокаду польських перевізників. У понеділок, 13 листопада, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками;

2. На якому етапі будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Триває розгортання 24 біотунелів для ефективного висушування відходів, а також розпочато процес бетонування перших стін для біофільтрів.

Читайте також: Частина Києва на два дні залишилась без гарячої води та опалення. Роботи проводять позапланово, щоб підвищити надійність теплопостачання під час проходження опалювального сезону.

Та: Які вулиці тимчасово закриті для проїзду у Львові. Перелік. У місті станом на 11 листопада для проїзду перекриті частково 3 вулиці;

3. «Біля львівської лікарні Святого Луки відкриють ще одну» – Садовий. Це зроблять за підтримки Південної Кореї.

Читайте також: Львів’янок запрошують зробити мамографію. Графік обстежень. У Львові в усі суботи листопада – 11, 18 та 25 можна зробити мамографію безкоштовно. Із собою потрібно мати електронне скерування від сімейного лікаря, а також потрібно попередньо записатись за телефоном;

4. «Діти – немов ті їжачки». Як у Львові допомагають прийомним сім’ям. У місті понад 100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли свій дім. Як справляються прийомні сім’ї зі своїми страхами, новими почуттями та викликами і як їм допомагають у цьому фахівці соціальної служби.

Читайте також: Львів’янка приєдналася до команди світового туру з велоспорту. Велогонщиця Юлія Бірюкова стала першою серед українок, хто виступить у Світовому турі – вищому дивізіону шосейного велоспорту;

5. У столичному музеї продемонструють роботи львівських художників. В експозиції будуть представлені офорти Ігоря Подольчака і колаж 1980-х років Миколи Кумановського.

Читайте також: Лисичка, Лілі та їхні друзі-песики шукають господарів. Фото. Познайомитися з чотирилапими можна щодня з 8:00 до 18:00 в ЛКП «Лев».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!