У Львові лікарі врятували новонароджену з внутрішньоутробною інфекцією

441 0
Спершу дитина перебувала у реанімації.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Львівські лікарі успішно виходили новонароджену дівчинку з розладами травлення, жовтяницею та внутрішньоутробною інфекцією. Про це повідомили у Центрі дитячої медицини.

На другий день після пологів жінка помітила, що дитина дуже часто зригує. Лікарі тоді сказали, що це норма, але зригування не припинялися. 

Лікарі оглянули, обстежили дитину та поставили діагноз – внутрішньоутробна інфекція, жовтяниця та розлади травлення. Спершу дитина перебувала у реанімації, далі дівчинку Марту перевели до відділення постінтесивної терапії.

«Дитина отримала повний обсяг необхідних обстежень, лікування та консультацій. Добре, що вдалося зберегти грудне вигодовування, хоча довелось застосувати лікувальні суміші», – наголосила педіатр, неонатолог Зоряна Слобоцька.

Читайте також: У Львові прооперували 5-річного хлопчика з рідкісною патологією

Нагадаємо, у березні у Львові в Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» прооперували 5 дітей із остеомієлітом трубчастих кісток. Це багато, наголошують хірурги. Майже всі хворі мали нетипову клініку, що завжди ускладнює діагностику. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: ОХМАТДИТ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!