У Львові прооперували чоловіка, у якого через травму ноги відділилися від хребта

1918 0
На нього впали металеві труби вагою близько тонни.
Фото: 1ТМО

Фото: 1ТМО

У Львові прооперували 58-річного чоловіка, у якого через травму на будівництві ноги відділилися від хребта. Операцію такої складності провели в лікарні Першого територіального медичного об’єднання вперше, повідомили у пресслужбі.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

«Увечері 58-річний Ігор із Червоноградського району поїхав на будівництво, де працював, отримувати метал. Однак той ледь його не поховав: металеві труби вагою близько тонни впали на чоловіка», – зазначили у лікарні.

До 1 ТМО чоловік потрапив у дуже важкому стані, адже у нього був складний перелом кісток тазу обох сторін, комбінований переломом шийки лівої стегнової кістки. На ту мить у ногах, які були знерухомлені, уже утворилися тромби.

Операцію проводили протягом 12 годин, вона проходила у три етапи. Спершу, щоб уникнути тромбозу, чоловіку встановили спеціальний кава-фільтр (конструкцію із металевого дроту, що запобігає відходженню тромбів у систему легеневих судин).

Зазвичай після такої травми інвалідизація неминуча, але пацієнт має змогу ходити і сьогодні пішов додому своїми ногами.

Читайте також: Львівські лікарі заморозили серце пацієнта, аби його вилікувати

Нагадаємо, що лікарі першого ТМО у Львові вперше заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати «миготливу аритмію». У серце 62-річного пацієнта ввели рідкий азот із температурою мінус 60 градусів, який вбив хворі ділянки серця.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!