У Львові мобільна бригада допомагатиме переселенцям із пошуком роботи

1085 0
Внутрішньо переміщені особи також можуть пройти навчання та перекваліфікуватися
Фото: ua.krymr.com

Фото: ua.krymr.com

З 28 квітня у Львові розпочне роботу мобільна група фахівців, яка буде виїжджати до вимушено переміщених осіб, щоб допомогти їм з пошуком роботи у місті. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

«Серед переселенців, які зараз у Львові, є багато жінок із дітьми. Не всі вони можуть на кілька годин залишити дітей, щоб приїхати у центр на вул. Князя Романа та дізнатися про можливості працевлаштування. Тому виникла думка створити мобільні бригади, які будуть їздити в місця, де живуть вимушено переміщені особи, щоб поспілкуватися з ними й інформувати про всі можливості, які пропонує місто і якими можна скористатися», – розповіла  керівниця управління персоналом ЛМР Богдана Яремчук.

За її словами, для переселенців є можливість пройти навчання та перекваліфікуватися. 

28 квітня відбудеться перший виїзд мобільної бригади у модульне містечко. Разом з спеціалістами з управління персоналу ЛМР будуть фахівці з юридичного департаменту і відділу соціального захисту.

Читайте також: 50 нових підприємств вже почали свою роботу на Львівщині

Зазначається, що центр підтримки вимушено переміщених осіб, що знаходиться на вулиці Князя Романа продовжує працювати. З 19 березня звернулося більше 3 тисяч осіб, левова частка з них працевлаштована.

Нагадаємо, що на Львівщині планують добудувати коледжі, гуртожитки та санаторії, щоб поселити в них до 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Також в області збудують ще три модульні містечка. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!